Türkiye’den Ermenistan’daki darbe girişimine kınama

Ermenistan'da ordunun muhtırasından sonra, Türkiye olarak ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

GÜNDEM 25.02.2021, 14:46 27.02.2021, 14:00 Hanife
Türkiye’den Ermenistan’daki darbe girişimine kınama

Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’ı Azerbaycan ordusu karşında kaybetmesi sonucu Aralık ayında süresiz istifa protestoları başlamıştı. Bugünde Ermeni ordusu muhtıra yayınlayarak Paşinyan ve hükümetini istifa talebini iletti. Bunun üzerine Paşinyan ve destekçileri sokağa inerek vatandaşları darbe girişimine karşı sokağa çıkmaya çağrısı yaptı.

Gelişmelere ilişkin Türkiye'den ilk açıklama ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak için gittiği Macaristan'da, mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, Ermenistan'daki ordunun darbe çağrısını Türkiye olarak kınadıklarını belirterek şu ifadeleri yer verdi: 

"Türkiye olarak kesinlikle karşıyız"

"Darbe girişimine kesinlikle karşıyız, Ermenistan'daki darbe girişimini de kınıyoruz. Askerlerin demokrasi ile seçimle gelmiş bir hükümete istifa çağrısı yapması bile kabul edilemez. Şiddetle, bu çağrıyı kınıyoruz.”

Çavuşoğlu açıklamasında bölge için önemli bir fırsat penceresinin olduğunu, Azerbaycan ile kalıcı barış anlaşmasının büyük önemi kadar, bu tarz darbe girişimlerinin de ülke istikrarlarını bozacağını belirtti.
 

Yorumlar (0)