Türkiye'den başkörükçü Macron'a sert cevap!

Erdoğan'a karşı AB'yi birlik olmaya çağıran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Türk Dışişleri Bakanlığından sert karşılık geldi.

GÜNDEM 10.09.2020, 15:35 10.09.2020, 15:48
Türkiye'den başkörükçü Macron'a sert cevap!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki alaka, hak ve menfaatlerine sahip çıkması karşısında hiçbir dayanağı olmadan sözlü saldırıya geçen Yunanistan'ı sürekli kışkırtan ve AB'ye "Erdoğan'a karşı güçlü olmalıyız" çağrısında bulunan başkörükçü Emmanuel Macron'a Türk Dışişleri Bakanlığından sert karşılık geldi.

"Sümürgeci refleksiyle, kibirli üslupla..."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yine eski sömürgeci refleksleriyle hareket ettiğini ve kibirli bir üslupla üst perdeden ders vermeye çalıştığını belirten Türk Dışişleri Bakanlığı, Emmanuel Macron’un açıklamalarının esasen kendi acziyetini ve içinde düştüğü çaresizliğin bir hezeyanı olduğunu kaydetti.

"Fransa'nın serbestçe at koşturduğu günler geride kaldı"

Fransa'nın tüm dünyada serbestçe at koşturduğu günlerin geride kaldığının altını çizen Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Macron trafından üretilen dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğünü, kirli oyunlarını bozduğunu, bunun iç acısıyla her gün fütursuzca Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdığını bildirdi.

"Erdoğan gücünü halktan almaktadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa’da en yüksek oy oranıyla seçilen bir lider olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın gücünü Türk halkından aldığını, Türk halkı ve Hükümeti'nin bu tür hezeyanlar karşısında hep tek yürek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.

"Haddini bil!"

Akdeniz’de ya da başka bir coğrafyada herhangi bir devletin deniz yetki alanını belirlemenin Emmanuel Macron’un haddine olmadığını kaydeden Dışişleri Bakanlığı, Fransa'ya "tektaraflı ve kışkırtıcı adımlar atmak, AB’yi kendi dar bakışlı çıkarları uğruna rehin alan Yunanistan ve GKRY’nin körü körüne avukatlığını yapmak" yerine diyalogdan ve uzlaşmadan yana tavır koyması gerektiğini belirterek, bunun Avrupalı olmanın ve NATO müttefiki olmanın da bir gereği olduğuna işaret etti.

"Macron AB'nin çıkarlarını riske atıyor"

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un milliyetçi ve ferdi tutumuyla gerginliği teşvik ettiğini, böylece Avrupa’nın ve Avrupa Birliğinin büyük çıkarlarını da riske attığını hatırlattı.

erdoğan macron

"Hâlâ sömürgeci anlayışla hareket ediyor"

Fransa'nın Doğu Akdeniz’e sınırı bile olmadığını, bölgede hâlâ sömürgecilik anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Türkiye’nin samimiyetini, bölgedeki ortaklığını, işbirliğini, insani ve girişimci dış politikasını eleştirmesinin tam bir tutarsızlık olduğunu kaydederek, Fransızlar nezdinde her geçen gün Macron'un desteğinin azaldığını, bu nedenle Macron’un içinde bulunduğu aciz durumu Fransa halkının takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)