Türkiye’deki orman yangınlarında son durum 

Yaklaşık 2 haftadır alevlerle mücadele eden ülkemizde son durum Bakanlar tarafından aktarıldı. Muğla'da yangın tek noktada sürerken havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Bakan Pakdemirli, yangınların Burdur haricinde yerleşim yerlerini artık tehdit etmediğini bildiren açıklamayı yaptı. Bakan Dönmez, yangından etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı.  

GÜNDEM 11.08.2021, 17:18
Türkiye’deki orman yangınlarında son durum 

29 Temmuz’da başlayan ve 2 haftadır devam eden çeşitli şehirlerdeki yangınlarda hızlı adımlarla sona yaklaşılıyor. İtfaiye ekipleri, gönüllüler ve orman işçileri tarafından karadan; kolluk kuvvetleri ve yabancı devletlerin araçları ile de havadan müdahale edilen yangınlar, büyük oranda söndürüldü. 

Muğla 

29 Temmuz’da Muğla Köyceğiz’de başlayan yangın, 14. gününde devam ediyor. Şehirdeki tek noktada süren yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Zaman zaman esen rüzgarın etkisi ve yangın bölgesinin sarp ve kayalık olması sebebiyle müdahalenin güçleştiği bildirildi. 12 helikopter bölgede aktif olarak görev yapıyor. 

Çövenli Yaylası ile Çiçekbaba zirvesi arasında kalan yangın, yerleşim birimleri için risk oluşturmuyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerinin tehdit edilmediğini, yangının sonuna gelindiğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise bugün 06.30 itibarıyla Yeniköy Termik Santrali’nin ilk ünitesinin tekrar çalışmaya başladığını, yarın da ikinci ünitenin devreye gireceğini aktardı. Bakan Dönmez ayrıca yangından etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini de bildirdi. 



Adana 

Adana Kozan’da çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çınarlı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 1 uçak, 2 helikopter ve arazözler gönderildi.  

Burdur 

Burdur Bucak’ta çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Çobanpınarı köyü Sarıdere mevkiindeki ormanlık alandan yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılım gösterdi. İhbar üzerine bölgeye giden Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yangına hızlı şekilde müdahale etti. Yangının rüzgar sebebiyle hızlı şekilde ilerlemesi, bazı yerleşim yerlerinin boşaltılmasına sebep oldu. Kocaeliler Beldesi Gökalan ve Çınar Mahallesi, Karaeski Köyü Özkaraeski mevkii ile Kargı Köyü ve Çobanpınarı Köyü tedbir amaçlı boşaltılırken yangına 3 uçak ve 7 helikopterle müdahale edildiği öğrenildi. 

Antalya 

Antalya semaları dumanlarla kaplandı, dumanı gören vatandaşlar turizm kentini tekrar alevlerin sardığını düşünerek yardım çağırmaya başladı. Ekipler ise gökyüzünü kaplayan dumanın Burdur’daki yangından geldiğini aktardı. Bakan Pakdemirli ise “Şu anda Bucak yangını çok tehlikeli. Bucak'ta yanan ve tahliye edilen evler var.” şeklinde açıklama yaptı. 

Yorumlar (0)