Türkiye’de eşi benzeri olmayan tespih, Dubai'den 120 bin TL'ye alıcı buldu

Kastamonu’da 9 ustanın 7 ay içinde tamamladığı 90 cm uzunluğundaki tespih, Dubai’deki bir Türk iş adamı tarafından 120 bin liraya alındı. 

GÜNDEM 09.02.2022, 09:48 10.02.2022, 09:02
Türkiye’de eşi benzeri olmayan tespih, Dubai'den 120 bin TL'ye alıcı buldu

Tespih tasarımcısı ve koleksiyoncusu olduğu bilinen Yusuf Ekşioğlu öncülüğünde ülkenin seçkin 4 ahşap ustası ile 5 tespih ustası bir araya gelerek her habbesi 22-27 mm olmak üzere 90 cm uzunluğunda bir tespih tasarladı. 

9 usta 7 ay içinde tamamladı

9 ustanın 7 ay içinde tamamladığı ve Türkiye’de tek olma niteliği bulunan tespih, ceviz ağacının kökünden tasarlanan ve ışıklandırılan bir platforma yerleştirildi. Şövale kutusuna yerleştirilen tespih, Yusuf Ekşioğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Bu paylaşımı gören Dubai’deki bir Türk, söz konusu tespihi 120 bin TL’ye aldı. 

Tasarımcı ve koleksiyoncu Yusuf Ekşioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu projeyi yaparken, maddiyattan daha çok bu sektöre yeni bir şey katmak arzusundaydık ve istediğimizi de gerçekleştirdik. Zannediyordum ki bütün Türkiye'de kendisinden söz ettiren bir projeydi fakat Dubai'den tespihimize talip çıkınca; gördük ki tüm dünya genelinde ses getirmişiz. Söz konusu projenin satış bedeliyle de daha iyi projeler gerçekleştirerek, bu bağlamda hem ülkemizi hem de Kastamonu'yu en iyi biçimde temsil etmek istiyoruz” sözlerini kullandı. 

Tespihin satın alan kişinin, özel aracını Kastamonu'ya göndererek ürünü alacağını belirten Ekşioğlu, “Bizi en fazla mutlu eden şeylerden biri de tespihimizin değerini bilecek birilerine gitmesi. Umarım, bundan sonra da yapılan bu ürünümüz; değerli yerlere gider ve bu sanatın devamlılığı sağlanır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)