"Türkiye'yi YPG'ye alıştırma politikaları tutmadı"

İçişleri Bakanı Soylu, "Batı'nın Suriye'de izlediği politika, sevinerek söylemeliyiz ki hedefine ulaşamamıştır. Türkiye'yi PKK'ya, YPG'ye alıştırma politikaları tutmamıştır." dedi.

GÜNDEM 20.10.2019, 00:46
"Türkiye'yi YPG'ye alıştırma politikaları tutmadı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Muhtarlar Günü yemeğinde konuşma yaptı.

Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen noktaya ilişkin açıklamalar yapan Soylu, "Bize Orta Doğu'daki planlarını dayatmak, hayallerindeki terör devletini kabul ettirebilmek için her şeyi denediler. Darbe yapmaya kalktılar, başaramadılar. İçerideki terörü azdırmak istediler, başaramadılar. Ülkeyi istikrarsızlaştırmak, siyasi sahada kaos çıkarmak istediler, yine başaramadılar. Ekonomiyle saldırdılar, döviz operasyonları yaptılar, yine başaramadılar. Güneyimizde bir terör örgütüyle beraber iş tutup, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bize güya vebayı gösterip sıtmaya razı etmek istediler, yine başaramadılar. Türkiye'yi sindiremediler, ülkemizi susturamadılar. Hem Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu, bilge liderliği, hem milletimizin artık bu işin bitmesine dönük iradesi, bizi pınarın başına getirmiştir." dedi.

"Çok meraklısı varsa kendi ülkelerinde ağırlasınlar"

"Batı'nın Suriye'de izlediği politika, sevinerek söylemeliyiz ki hedefine ulaşamamıştır." diyen Soylu, "Türkiye'yi PKK'ya, YPG'ye alıştırma politikaları tutmamıştır. Çok meraklısı varsa, alsınlar kendi ülkelerinde ağırlasınlar. Ne dünyanın ne de başkalarının bu konuda kafası karışmasın. Bizim ülkemize havan mermisi atanlar, kurşun sıkanlar, eğer egemen bir devletin askeri değilse, bilinmelidir ki mutlaka teröristtir. Bunun başka bir cevabı yoktur. Türkiye'nin de terörle mücadele etmekten başka bir arzusu, kendi insanının can güvenliğini, vatanının toprak bütünlüğünü korumaktan başka bir arzusu ve emeli söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle konuştu:

"Barış Pınarı Harekatı'nda, biz bunları unutmayız; Avrupa 'Kürtleri katlediyorsunuz' diye ayağa kalktı. Biz aklımızı peynir ekmekle mi yedik? Hepimiz bu ülkede yaşamıyor muyuz, Kürtler bizim kardeşimiz değil mi? Bu coğrafyada bir tek sivilin katledildiğine yönelik en ufak bir şey bugüne kadar gördük, duyduk mu? Barış Pınarı Harekatı'nda bu yapıldı mı, sağlam bir tane örnek çıkarabildiler mi? Ama bir tezvirat, dedikodu. Nasıl olsa Türkiye'nin üzerine hangi kötü elbiseyi Avrupa'da, Batı'da biçersek, bunu istediğimiz gibi kabul ettirebiliriz diye bir anlayış ortaya koyuyorlar. Bu insanlığa aykırıdır. Her birinin insanlığa sırtını döndüğü Suriye iç savaşından bugüne kadar yaşananlarda Türkiye'nin ortaya koyduğunu, mücadelesini ve ne noktaya ulaştığını görmemek, bu yalanları, dedikoduları, tezviratları devlet olarak ortaya koymak son derece ayıptır."

Yorumlar (0)