Türkiye'yi ayağa kaldıran 'ezan şakası' ilgili gerçek ortaya çıktı!

Rize’de birkaç gencin, iftar saatinden 10 dakika sonra büyük hoparlörlerle ezan sesi açarak yapmak istedikleri şaka, sosyal medyada ‘İftardan 10 dakika önce vatandaşa orucunu bozdurdular’ sözleriyle paylaşılınca tepkilere yol açtı.

GÜNDEM 07.04.2022, 10:56 07.04.2022, 17:03
Türkiye'yi ayağa kaldıran 'ezan şakası' ilgili gerçek ortaya çıktı!

Geçtiğimiz hafta pazar günü İslampaşa Mahallesi'nde birkaç genç, sahilde orucunu açanlara şaka yapmak istedi. Ses bombası olarak tarif edilen büyük hoparlörlerle evlerinin balkonundan iftardan 10 dakika sonra ezan sesi veren gençler, bu görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden ‘Rize’de, iftardan 10 dakika sonra ezan şakası” sözleriyle paylaştı.

İftardan sonraki görüntüyü, iftardan önce diye paylaştılar

Fakat görüntüyü izleyenler sosyal medyada, aynı videoyu ‘İftardan 10 dakika önce vatandaşa orucunu bozdurdular' gibi ifadelerle paylaştı. Söz konusu paylaşım, gençlerin başına büyük bela oldu. Yapmak istedikleri şeyin, 10 dakika önce iftarını açmaya başlayan vatandaşların ‘Bu ne ezanı şimdi' düşüncesine kapılması olduğunu söyleyen gençler, bu şaka sebebiyle tüm tepkileri üzerlerine çekti. Sosyal medyada gündem olan gençler, durumu açıklamak amacıyla görüntüleri paylaşan herkese teker teker ulaşmaya çalıştı.

Videoda elinde hoparlörle balkonda ezan sesi açan Erdoğan Kazdal (17), iftardan 10 dakika sonra videoyu çektiklerini fakat sosyal medya ortamında 10 dakika önce yapılmış gibi paylaşıldığını ve yayıldığını belirterek şunları söyledi:

“Yemeğimizi iftarda yedikten sonra şaka yapmak amacıyla balkona çıktık. Ezan sesi açtık. 18.51'de orucumuzu açmıştık, 19.02'de videoyu çekiyorduk. Sadece şaka amaçlıydı ama çok yanlış anlaşıldı. Ezan okundu, insanlar ‘Bu ne ezanı' düşüncesine kapılsın diye şaka yaptık fakat gerçekten yanlış anlaşıldı. Çok farklı yerlere çekildi. Bir belediye başkanı, görüntülerin iftardan önce çekildiğini belirterek paylaşmış ve aniden ortalık karıştı.”


“Polis geldi, niye bunu yaptınız dedi”

Videonun hızla yayılmasından sonra tepkilere yol açtığını ve polislerin de gelip kendilerini uyardığını söyleyen Kazdal, “Baya kızan oldu. Ailem evde yoktu, köye gitmişti. Ne oldu, niye böyle bir şey yaptınız diye bize kızdılar. Polis geldi, ‘Neden yaptınız' dedi. Olayın aniden farklı boyutlara çekildiğini söyledik. Onlar da bizi uyardı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Han 2 yıl önce
Dini konularda şaka olamaz.
Hiçkimse oruçla, ezanla, namazla, efendimizle, Kuranla, ve diger hasaasiyetlerele hiçbilzaman dalga geçemez. Kesinlikle cezalandırılması gerekir.