Türkiye'ye gelenlere test zorunluluğu başladı

Yurt dışından Türkiye'ye giriş yapanlara "PCR testi ibraz etme zorunluluğu" uygulamasına Türkiye'nin tüm sınır kapılarıyla birlikte havalimanlarında da başlandı. İstanbul Havalimanı'nda dış hat yolcuları, bagaj ve bilet işlemleri sırasında ibrazda bulundu.

GÜNDEM 30.12.2020, 08:37 30.12.2020, 14:48
Türkiye'ye gelenlere test zorunluluğu başladı

Gece yarısını geçtikten sonra başlayan uygulama çerçevesinde uçak ile Türkiye'ye gelen bütün dış hat yolcularından, çıkış istasyonunda bagaj ve bilet işlemleri esnasında test sonuçlarını ibraz etmeleri istendi. Yolcular bu işlemler sırasında aynı zamanda test sonuçlarına ilişkin ibrazda bulundu.

6 yaş altı yolculara zorunlu değil

Türk Hava Yolları (THY) tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'ye varışlı ya da Türkiye aktarmalı olup başka ülkeye gerçekleştirilecek uçuşlarda, uçuşların yapıldığı ülkelerin yerel tarih ile saatlerine göre 30 Aralık 2020 tarih ve 00:00 saati itibarıyla, Türkiye'deki regülasyon (düzenleme, ayarlama, yönetmelik, tüzük) gereği, uçuş saatine maksimum 72 saat varken numunesi verilmiş ve sonucu negatif olarak alınmış PCR testlerinin ibraz edilmesinin gerektiği bildirildi. Türk Hava Yolları'nın açıklamasında 6 yaş altı yolcular için test neticesi ibraz etme zorunluluğunun olmadığı kaydedildi.

Dijital ya da basılı ortamda PCR negatif test sonucu ibraz etmeyen yolcuların uçuşlara kesinlikle kabul edilmediğini duyuran Türk Hava Yolları, PCR testi zorunluluğu ile ilgili transit yolculara da uyarıda bulunarak, yaş sınırı ya da süre yönlendirmeleri gibi konularda seyahat etmekte oldukları ülkelerin kurallarını ayrıca dikkate almaları hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar (0)