Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısı açıklandı

Süleyman Soylu, ülkemize üçüncü ülkelerden ulaşan Ukraynalı sayısının 20.000'i geçtiğini kaydederek, "Başımız üstünde yerleri var." dedi.

GÜNDEM 06.03.2022, 19:36
Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısı açıklandı

İçişleri Bakanı Soylu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu 2'inci Olağanüstü Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada, Karadeniz'in karşı kıyılarında, dünyanın hiç öngörmediği bir savaşın cereyan ettiğini dile getirdi.

"Biz ırkçılık yapmayız"

Avrupa'yı ABD'nin bir vagonuna benzeten İçişleri Bakanı, Avrupalı ülkelerin kendi başına adım atabilme yeteneği bulunmadığını dile getirdi. "İstiyorlar ki ayağa kalkmayalım, söz söylemeyelim, etrafımızdaki coğrafya uyanmasın, haksızlıklara karşı ses çıkarmasın." diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Senelerdir bizi terör ve düzensiz göç ile baş başa bırakanlar hadi şimdi hareket edin. 1,5 milyon Ukraynalı ülkesini terk etti. Bugün itibarıyla ülkemize gelen Ukraynalı sayısı 20.000'i aştı. Başımızın üstünde yerleri var. Misafirperverliğimiz en üst düzeyde. Biz onlar gibi ırkçılık yapmayız. Biz Müslümanız. Bir tüm mağdurlara kucak açarız."

"ABD'ye ve Avrupa'ya teslim olmadık"

Soylu, ABD'ye, Avrupa'ya teslim olan bir devlet olmadıklarını, ülkelerle ilişkileri geliştirdiklerini, bunun da yararlarını kriz dönemlerinde gördüklerini ifade etti.

21'in yüzyılın başında ülkemizin farklı bir politika güderek kendi göbeğini bizzat kendinin kestiğini, dünyadaki üst örgütlere ve kuruluşlara güvenmediğini aktaran Soylu, terör örgütüne bir an olsun nefes aldırılmadığını ifade etti.

"Kendi uçağımızı da arabamızı da yapacağız"

Dünyanın çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Soylu, Suriye'den Irak'a kadar bölgenin güven ve huzur içinde olmasının ülkemizin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Ülkemizin karakterini, zenginliklerini ve altyapısını bilen bir anlayışla problemlerin üstesinden geleceklerinin altını çizen Soylu, ülkemizin kendi uçağını da arabasını da yapacağına işaret etti.

Ülkemizin zengin, büyük ve güçlü olmasını, kendi ayaklarının üstünde durmasını istemeyenlerin olduğunu vurgulayan Soylu, yeni jenerasyonun daha büyük ve güçlü bir Türkiye'yi yöneteceğini de sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)