Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de "son şans" verenlere bakın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Margaritis Schinas, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetlerini sonlandırması için "son bir şans" verdiklerini ifade etti. 

GÜNDEM 02.09.2020, 12:45
Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de "son şans" verenlere bakın!

Türkiye, diğer ülkelerden gelen tehditlere rağmen Doğu Akdeniz'de başarıyla gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. 

Ülkemizin Doğu Akdeniz'de yasal olarak yaptığı çalışmalar, Yunanistan başta olmak üzere bazı ülkeler tarafından önlenmeye çalışılıyor.

Bu ülkeler, sondaj faaliyetlerine son verilmesi için sık sık çağrı yapıyor. 

Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyonun yükselmesine neden olan Doğu Akdeniz meselesi, Avrupa Birliği'nin (AB) ününe getirildi. 

Ülkemize karşı yaptırım uygulanmasını isteyen Yunanlar, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle beraber provokasyonlarını sürdürüyor. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Margaritis Schinas, konuya ilişkin hadsiz açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Schinas, küstah bir şekilde Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye'ye "son şans" verildiğini ifade etti. 

Schinas, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin 24-25 Eylül'de düzenleyeceği görüşmelerden önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 25 Eylül gününe kadar bu konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini, aksi takdirde yaptırım uygulanacağını söyledi. 

Hadsizlik örneği sergileyen Schinas, Türkiye'ye Doğu Akdeniz konusunda "son şans" verileceğini belirtti.

Schinas, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik tehdit niteliğinde açıklamalarda bulunamayacağını kaydetti. 

Yorumlar (1)
BuNLARAGözATMADAN 4 yıl önce
Trnvulhmvfwkfkbyf
Hfmnboyme