"Türkiye yakın bölgemizdeki işgalciliğe karşı duruş sergiledi!"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Libya tezkeresine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye gerek diplomasi ile gerekse sahada irade ortaya koyarak, yakın bölgemizdeki işgalciliğe karşı duruş sergiledi" dedi.

GÜNDEM 02.01.2020, 22:33
"Türkiye yakın bölgemizdeki işgalciliğe karşı duruş sergiledi!"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden TBMM'nin onayladığı Libya tezkeresine dair açıklamalarda bulundu. 

Çelik; Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail'in bugün "EastMed" isimli bir doğal gaz boru hattı anlaşması imzaladığını da hatırlatarak "Bu hukuksuz kuşatmaya Yüce Meclis yine bugün Libya tezkeresi ile tarihi bir cevap verdi. Akdeniz'de bize hapishane inşa etmeye çalışanlara karşı Akdeniz'in ufkumuz olduğunu önce Libya ile yaptığımız anlaşma ile bugün de Libya tezkeresi ile gösterdik" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"Türkiye işgalciliğe karşı duruş sergiledi"

AK Parti Sözcüsü, "Kuşkusuz Akdeniz denkleminde hukukla hareket eden ve işgalci amaçları olmayan yegane ülkeyiz. Libya tezkeresi etrafımızdaki ülkelerde boy gösteren vahşi işgalciliğe, yeni-sömürgeciliğe karşı hukuktan, sorumluluktan ve barıştan yana bir iradedir. Türkiye gerek diplomasi ile gerekse sahada irade ortaya koyarak yakın bölgemizdeki işgalciliğe karşı duruş sergiledi" diyerek Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde Libya'yla birlikte ortaya koyduğu tepkiyi değerlendirdi.

"Türkiye'yi kendi limanlarına hapsetmek isteyenler rahatsız oldu"

Çelik, Libya'yla anlaşmaya yöneltilen olumsuz tepkiler hakkında da "Libya tezkeresi, Yüce Meclisimizden geçer geçmez en hızlı olumsuz tepki veren ülkelere bakılırsa tablo daha net anlaşılır. Türkiye'yi kendi limanlarına hapsetmek isteyenler, Libya'da vahşi işlerde imzaları olanlar, Libya tezkeresinden en çok rahatsız olanlar oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)