Türkiye ve Suudi Arabistan'dan ortak bildiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın görüşmesinin ardından her iki ülkenin dışişleri bakanlarının imzasının bulunduğu ortak bir bildiri yayımlandı.

GÜNDEM 22.06.2022, 21:33
Türkiye ve Suudi Arabistan'dan ortak bildiri

Erdoğan, Selman'ı Beştepe'de ağırladı. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir bildiri yayımlandı.

"İki dost ve kardeş ülke..."

Yayımlanan bildiride öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iki ülkenin dost ve kardeş halklarını bir araya getiren seçkin kardeşlik bağlarından ve köklü tarihi ilişkilerinden yola çıkarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nazik davetine karşılık vererek, 22 Haziran'da Türkiye'ye bir ziyarette bulunmuştur. Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören yapılarak karşılanmıştır. 

"İkili ilişkilerde yeni bir iş birliği dönemi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens Selman arasındaki resmi görüşmeler, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki iyi ilişkilerin derinliğini bünyesinde barındıran kardeşlik ve samimiyet ortamında yapılmıştır. Söz konusu görüşmelerde, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler çeşitli yönleriyle masaya yatırılmış, güvenlik, askeri, ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler dahil olmak kaydıyla, ikili ilişkilerde yepyeni bir iş birliği döneminin başlamasını hedefleyen müşterek kararlılık en kuvvetli şekilde vurgulanmış, uluslararası ve bölgesel alanlarda ön plana çıkan ve her iki tarafın da önem verdiği gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunulmuştur. Yatırım fırsatlarının araştırılması, ticaretin kolaylaştırılması, somut partnerliklere dönüştürülmesi için iletişimin daha da artırılması masaya yatırılmıştır. Taraflar, bölgenin geleceği için tarihi kardeşlik temelinde iş birliğini daha da geliştirerek devam ettirme kararlılığının altını çizmişlerdir."

Yorumlar (0)