Türkiye ve Ermenistan arasında ‘sınır’ anlaşması

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan ile Viyana’da görüşen Büyükelçi Serdar Kılıç, yeni bir mutabakata daha varıldığını açıkladı. 

GÜNDEM 02.07.2022, 16:38 04.07.2022, 09:47
Türkiye ve Ermenistan arasında ‘sınır’ anlaşması

Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye-Ermenistan sınırının 3’üncü ülke vatandaşlarına açılması yönünde mutabakat sağlandı. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Büyükelçi Serdar Kılıç, Ermenistan ile normalleşme sürecine yönelik yeni adımlar atıldığını dile getirerek, mutabakatın hayırlı olmasını temenni etti. 

“Sınırın üçüncü ülke vatandaşlarına açılması yönünde mutabakat sağlanmıştır”

Konuyla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yayımlanan mesajda, “Türkiye-Ermenistan sınırının üçüncü ülke vatandaşlarına açılması yönünde mutabakat sağlanmıştır. Bunun yanı sıra iki ülke arasında hava kargo sevkiyatının da başlaması yönünde fikir birliğine varılmıştır. Normalleşme sürecinin koşulsuz bir şekilde yürütülmesine ilişkin görüşmeler devam edecek” denildi. 

“Sürecin koşulsuz bir şekilde devamı için kesin uzlaşıya varılmıştır”

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın son bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

“Taraflar, asıl amaç olan iki ülke arasındaki tam normalleşmenin tesis edilmesi yönünde atılabilecek diğer adımları de enine boyuna değerlendirmişler ve sürecin koşulsuz bir şekilde devamı için kesin uzlaşıya varmışlardır.” 

Yorumlar (1)
Zeki sorgun 2 yıl önce
Bildiğim kadarıyla özel temsilci basına şahsen açıklama yapmadı.