Türkiye ve Arnavutluk arasında hibe anlaşması: Resmî Gazete'de yayınlandı

Türkiye ile Arnavutluk arasında, Arnavutluk’ta inşa edilecek hastanenin ve hastane malzemelerinin T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından hibesine ilişkin anlaşma Resmî Gazete yayınlandı.

GÜNDEM 01.04.2021, 11:59 01.04.2021, 13:06
Türkiye ve Arnavutluk arasında hibe anlaşması: Resmî Gazete'de yayınlandı

Resmî Gazete’de yayınlanan bildiride, milletlerarası anlaşmalar kapsamında Arnavutluk ve Türkiye arasında hibe anlaşması yapıldığı açıklandı. 

150 yataklı bir hastane

Türkiye ile Arnavutluk arasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma", Ankara’da 2 Şubat’ta imzalanmış ve yürürlüğe girmişti. Anlaşma kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, Arnavutluk’un Fier şehrinde 150 yataklı bir hastane inşa edilecek olup hastanede kullanılacak donanım, malzeme ve tıbbi cihazların Arnavutluk’a hibe edileceği açıklandı.

Yürürlüğe giren anlaşma, a Arnavutluk sağlık altyapısına destek olmak ve sağlık sistemini güçlendirmek için gerçekleştirildi. Hastane inşasının ardından faaliyete geçecek olan hastanede, Türkiye’den sağlık personelinin görevlendirileceği açıklanırken Sağlık Bakanlığı tarafından danışmanlık hizmetinin de verileceği belirtildi.

Yorumlar (0)