Türkiye ve AB sınırlarına “Ateş” takviyesi!

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) sınırlarının gözetiminin güçlendirilmesi için yürütülen proje kapsamında 27 Ateş Mobil Sınır Güvenlik Sistemi’nin teslimatı tamamlandı.

GÜNDEM 17.12.2019, 20:07 17.12.2019, 20:55
Türkiye ve AB sınırlarına “Ateş” takviyesi!

“Türkiye ve AB Sınırlarının Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılması için Gözetleme Araçları Tedarik Projesi”nin devir-teslim töreni bugün yapıldı.

Proje kapsamında daha önce teslimatı tamamlanan 20 araca bugünkü törenle 27 araç daha eklendi. 2020 Ocak’ta yapılacak 10 araçlık teslimatla da projenin tamamlanacağı bildirildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de törene teşrif etti. İnce yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, bölgede ve Avrupa’da güvenlik sağlar bir düzeye ulaştığını söyledi ve Türkiye’nin sınır güvenliğiyle ilgili çabalarının uluslararası arenada takdirle karşılandığını, çalışmaların savunma entegrasyonuna uyumlu bir şekilde sürdüğüne işaret etti.

Güvenlik duvarları, aydınlatma sistemleri, tel çitler, kamera ve algılayıcı sistemlerle sınır güvenliğini güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden İnce, doğu ve güney sınırlarının yanı sıra batı sınırlarında da bu sistemlerin kullanılarak, sınır güvenliğinin en üst düzeye çıkarıldığını belirtti.

Yerli ve millî olan projeyle gurur duyduklarını ve en kısa sürede tamamlanmasını amaçladıklarını belirten İnce, projenin kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi. İnce, "Bu projeyle entegre sınır güvenliği çalışmalarımız ivme kazanacak, dünyaya örnek sınır güvenliği yaklaşımımız biraz daha güçlenecek." İfadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, sınır güvenlik sistemlerini Trakya’daki hudut birliklerinin kullanacağını kaydetti.

Yorumlar (0)