Türkiye, Ukrayna-Rusya krizinde arabulucu olmaya hazır

Üsküdar Büyük Çamlıca Camii’nde cuma namazını kılan Erdoğan, sonrasında gazetecilerin gündem hakkındaki sorularını yanıtladı. Ukrayna-Rusya krizi hakkında soru sorulması üzerine Erdoğan, “Daha önce de belirttiğimiz gibi iki ülke arasında arabuluculuk yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 21.01.2022, 17:15 21.01.2022, 17:27
Türkiye, Ukrayna-Rusya krizinde arabulucu olmaya hazır

İstanbul Üsküdar’daki Büyük Çamlıca Camii’nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında cami içerisinde inşaatı devam eden İslam Medeniyetleri Müzesi’ni gezdi. Müze gezisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 



“Rusya ile ilişkilerimiz güzel gidiyor” 

Bir gazetecinin Rusya-Ukrayna krizi hakkındaki sorusuna karşı Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Daha önce de bu konuya yaklaşımımızı ayrıntılı olarak açıkladık. Ukrayna ve Rusya arasında sınır ihlalinden savaş durumuna kadar olumsuz gelişmelerin yaşanması, bölgenin huzuru için tehlikelidir. Yalnız iki ülkede yaşayan milyonlar değil bölge ülkeleri de bu durumdan olumsuz anlamda nasibini alacaktır. Türkiye olarak biz de huzursuzluğu kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz şu anda güzel ilerliyor. Sulh içinde görüşüyoruz. Ukrayna ile ilişkilerimiz de aynı şekilde sürüyor. Bu denli olumlu gelişmelerin Ukrayna-Rusya arasında krize dönüşmesini kabullenemiyoruz. İki ülke arasında barışın sağlanması için arabuluculuk yapabiliriz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı iki ülkenin başkanına da iletmiştik. Önümüzde Ukrayna ziyareti var. Sonrasında da belki Moskova ziyareti olabilir.” 



Omicron varyantı hakkında 

Omicron varyantının hızla artması ve vakalardaki yoğunluk hakkında ilerleyen dönemlerde önlem alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Omicron aslında bu pandemi sürecinde daha olumlu gelişmelere vesile oldu diyebiliriz. Vaka artışları çok fazla evet ancak olumlu istikamete gidiş de bir o kadar hızlı. Hastanelerimizde şu anda bir sıkıntı yok. Şu anda hastanelerdeki doluluk oranları zannedildiği ve anlatıldığı gibi değil. Bizim pandemi konusunda endişemiz yok. Salgın konusunda her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Elimizden gelen tedbirleri hep aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)