Türkiye "teslim kokusu" aldı!

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, Başbakan Kiryakos Miçotakis'e ateş püskürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Miçotakis arasında 2019 yılının Eylül ayındaki görüşmeye atıfta bulunan Koçias, "Türkiye, o toplantıda teslimiyet ve acziyet kokusu aldı" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 22.05.2020, 09:12
Türkiye "teslim kokusu" aldı!

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yönetimindeki hükümete sert ifadelerle yüklendi.

"İpler Türkiye'nin elinde"

ERT kanalında gazetecilerin Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair sorularını cevaplayan Nikos Koçias, şunları söyledi:

"ABD bölgeden çekilmeye başladı, İsrail'de bir buçuk yıldır hükûmet bile kurulamadı, Çin bölgeye yeterince ilgi göstermiyor, Avrupa Birliği ise tamamen paralize olmuş durumda. Türkiye ise bu durumu kendi lehine çevirip tüm ipleri elinde tutuyor."

"Erdoğan 'ineriz' dedi, o da çıkıp 'hayır' diyemedi"

Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yükselen tansiyonun başka bir nedeni daha olduğunu söyleyen Nikos Koçias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleştirilen görüşmeyi anımsatarak şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye, o görüşmede teslimiyet, itaat ve acziyet kokusu aldı. Eylül ayında gerçekleşen görüşmede Erdoğan 'Girit'in güneyine bile ineriz' dediğinde Miçotakis çıkıp da 'Hayır, oraya inemezsin' diyemedi."

Yorumlar (0)