"Türkiye, sınırında PKK devletine izin vermez!"

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Barış Pınarı Harekâtı hakkında Türkiye'yi meşrû bulan açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.10.2019, 16:20 10.10.2019, 16:27
"Türkiye, sınırında PKK devletine izin vermez!"

Bild gazetesine demeç veren Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Suriye üzerinde oluşturulmasını teklif ettiği uçuşa yasak bölge önerisinin AB tarafından reddedildiğini, bunun çok büyük bir hata olduğunu söyledi.

Gabriel, "Türkiye'nin, Esed’in kendi halkını bombalamasını engellemek amacıyla Suriye üzerinde önerdiği uçuşa yasak bölge, Almanya'nın da dahil olduğu AB tarafından veto edildi. Sonunda yine de mülteci akınından dolayı bir iç savaş ile karşı karşıya kaldık. Geriye dönüp baktığımda bu bir hata. O sırada herkes şöyle düşündü: Aman ikinci bir Afganistan olmasın. Sonunda yine de mülteci akınından dolayı bir iç savaş ile karşı karşıya kaldık." dedi.

Uluslararası camianın hatalarının, Barack Obama'nın ABD Başkanlığı yaptığı dönemde başladığını söyleyen Sigmar Gabriel, "Eski ABD Başkanı birliklerini çekmek istiyordu ve doğacak boşluğu doldurmak için de YPG ile birlikte çalıştı. Elbette tüm yalanlamalarına rağmen, PKK'nın Suriye kolunun Suriye’nin kuzeydoğusunu kontrol edeceğini biliyordu." dedi.

Gabriel, Türkiye'nin, sınırında herhangi bir terör örgütünün bir devlet kurmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Türkiye’nin, Suriye sınırındaki bir PKK devletine asla izin vermeyeceğini tüm taraflar açık bir şekilde biliyordu. Türkiye, PKK/YPG'nin şimdiki güç boşluğunu doldurmasına asla izin vermez. Türk askerleri bundan dolayı Afrin’e girmişti." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)