Türkiye sınırına yoğun göç!

Esad rejiminin saldırılarından kaçan siviller, sınır hattına doğru göç ediyor. Türkiye ise sınıra gelecekleri Suriye topraklarında tutmak için çalışma yapıyor.

GÜNDEM 17.02.2020, 09:56
Türkiye sınırına yoğun göç!

Esad rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik saldırılarından dolayı çok sayıda sivil, İdlib kent merkezinden Suriye-Türkiye sınır hattına doğru göç etmeyi sürdürüyor.

Aileleri ile beraber yanlarına alabildikleri eşyaları araçlarına yükleyerek yola çıkan Suriyeliler, hava muhalefetine rağmen araç içerisine sığmayan çocuklarını eşyaların üzerinde taşıdı.

Bombardımandan kaçan siviller Basuta-Afrin yolunda uzun kuyruklar meydana getirdi.

BM'den yapılan açıklamada, Suriye'nin İdlib kentinde son 3 ayda 830 binden fazla kişinin yerinden edildiğini belirtilmişti.

İdlib’den Türkiye sınırına doğru süren hareketlenme, hükümeti de acil önlemler almaya itti. 

Sınıra gelecekleri, Suriye topraklarında tutmak ve oluşturulan bölgede barındırmak için bölgeye acil konteynerler sevk edileceği belirtiliyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, binlerce insanın Türkiye sınırına doğru yönelmesi durumunda bunların, sınıra yakın güvenli bir bölgede barınmalarına olanak sağlanacağı ifade edildi.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Kar yüksekliği çok güzel görünsede bir o kadarda korkutucu.