Türkiye, Senegal ile 5 kollu yola çıkmaya hazırlanıyor 

Resmi temaslar için Senegal’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve heyeti ile 5 anlaşma imzaladı. 

GÜNDEM 22.02.2022, 08:00
Türkiye, Senegal ile 5 kollu yola çıkmaya hazırlanıyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Senegal’de bulunuyor. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile hem ikili hem de heyetler arası görüşme gerçekleştiren Erdoğan, bu toplantıların ardından basın açıklamalarında bulundu.  



Çeşitli anlaşmalar imzalandı 

Basınla bir araya gelen iki ülkenin cumhurbaşkanı, ülkeler arasındaki iş birliğinin ilerletilmesi için çeşitli anlaşmaların imzalandığını duyurdu. İlk anlaşma, iki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları ile gerçekleştirildi. “Protokol Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası” ismi altında imzalanan anlaşmada Mevlüt Çavuşoğlu ve Aisata Tall Sall’ın imzaları yer aldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve İletişim Bakanı Abdoulaye Diop “Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü” kapsamında da bir anlaşma imzaladı. 



Güvenlik konusunda önemli adım 

İçişleri Bakanlıkları bünyesinde “Güvenlik Alanında İş Birliği Anlaşması” imzalandı. Anlaşmada Süleyman Soylu ile Antoine Felix Diome’un imzaları yer aldı.  

“Denizcilik İş Birliği Anlaşması” ismi altında imzalanan anlaşmada iki ülke arasındaki deniz ticaretinin hızla katlanacağı belirtildi. Bu anlaşmada Adil Karaismailoğlu ile Alioune Endoye’nin imzaları yer aldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlıkları düzeyinde imzalanan anlaşmanın ismi “İş Birliği Mutabakat Zaptı” olarak duyuruldu. Bu anlaşmada Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nene Fatoumata Tall’ın imzaları yer aldı. 

Yorumlar (0)