Türkiye sele teslim! Sel sularına kapılan kadın hayatını kaybetti

Türkiye'nin pek çok ilinde gece saatlerinden sonra etkili olmaya başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle sokaklar ve caddeler göle dönerken, bazı iş yerlerini ve evleri su bastı. Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çocuğuyla sel sularına kapılan kadın, hayatını kaybetti.

GÜNDEM 10.07.2022, 10:30 10.07.2022, 10:39
Türkiye sele teslim! Sel sularına kapılan kadın hayatını kaybetti

Ülkenin pek çok ilinde etkisini hissettiren sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkilerken, sokaklar ve caddeler suyla doldu, bazı iş yerleri ve evleri ise su bastı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçak altlarına ve kapalı alanlara sığındı.

Eskişehir

Eskişehir-Ankara çevre yolu ile sokak ve caddelerde, sağanak nedeniyle su birikintisi oluştu.

Atatürk Bulvarı ile Büyükdere Mahallesi’nde tıkanan rögarlar sebebiyle yollar göle dönerken, bazı otomobiller ise yolda kaldı.

Eskişehir’de belediye ekipleri, suların tahliye edilmesi amacıyla çalışma başlattı. Birçok binanın giriş katlarını ise su bastı.

Bilecik

Bilecik'te de etkisini hissettiren şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle evleri su bastı, bazı otomobiller su altında kalırken, ağaçlar devrildi.

Sele kapılan kadın, yaşamını yitirdi

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyünde ikamet eden 68 yaşındaki Asiye Bikmen ile 41 yaşındaki evladı Sinan Bikmen, aşırı yağıştan sonra ortaya çıkan selin evlerinin etrafındaki duvarı yıkması nedeniyle suya kapıldı.

Evin yakınındaki vatandaşlar, Sinan Bikmen'i kurtarmayı başarırken Asiye Bikmen ise sel ile birlikte sürüklendi.

Çevredekilerin ihbarı sonrasında jandarma, 112 Acil Servis, AFAD ile birlikte UMKE ekipleri olay yerine sevk edildi. Vatandaşlar ve ekipler tarafından gerçekleştirilen aramalarda Asiye Bikmen'in cesedine ulaşıldı. Bikmen'in cansız bedeni, Gölpazarı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bursa

Öğleden sonra Bursa'da da etkili olan sağanak ve fırtına sebebiyle ağaçlar devrildi, sokak ve caddeler suyla doldu.

Sürücüler, Yeniceköy Mahallesi'nde sıkıntılı anlar yaşadı, Mahmudiye Mahallesi'nde de çöp konteynerleri suya kapıldı.

Bazı ağaçlar Cerrah Mahallesi'nde devrilirken, vatandaşlar, testere ve baltalarla devrilen ağaçları ayırarak yolu yeniden trafiğe açtı.

Ankara

Gün içerisinde Ankara'da etkisini hissettiren kuvvetli rüzgar ve sağanak, günlük hayatı olumsuz etkilerken, bazı ilçelerde ise sel oluştu.

Ankara'da Güdül, Nallıhan ve çevre kentlerde etkisini hissettiren kuvvetli rüzgar ve yağış, akşam saatlerinde de ayrıca şiddetini artırarak devam etti. Sağanak yağış, köy yollarında sele yol açarken, kuvvetli rüzgar ise günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. 

Ankara Valiliği'nden gelen sağanak yağış uyarısında, dikkatli olunması yönünde tavsiyeler verilirek, "10 Temmuz Pazar günü yerel kuvvetli sağanak yağış ihtimali sebebiyle; su baskını, sel, dolu yağışı, yıldırım, yağış esnasında kuvvetli fırtına ve rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır" sözlerine yer verildi.

Sokaklar göle dönüştü

Akşam saatlerinde Ankara'da, şiddetini artıran yağmur, Etimesgut, Sincan ve çevresindeki sokak ve caddeleri göle çevirdi. Sürücüler, su biriken yollarda zorlukla ilerleyebildi. 

Nallıhan ilçesinin Uluhan, Çiller ve Eymir mahallelerinde etkisini hissettiren şiddetli yağmur sele dönüştü. Sağanak yağış sebebiyle mahallelerde meydana gelen sel, çevredeki vatandaşların telefon kamerasıyla kaydedildi.

Karabük

Akşam saatlerinde aralıklarla başlayan sağanak, gece şiddetini artırarak kent merkezi ve Yenice’de etkisini hissettirdi.

Meteorolojinin sarı kodlu uyardığı şehirlerden biri olan Karabük’te, Haziran ayının son haftasında sel felaketinin meydana geldiği Yenice ilçesinde benzer bir korkuyu tekrar yaşadı.

Karabük şehir merkezinde metrekareye yarım saatte 28 kilogram, Yenice’ye ise 50 kilogram yağış düştü.

Sağanak sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, Şirinevler Mahallesi'nde ise bir ev su altında kaldı.

Yağış sebebiyle Zonguldak ve Ankara caddeleri ile Yenice merkezinde zaman zaman trafik yoğunluğu meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karabük ve çevresi için gök gürültülü ve kuvvetli sağanak uyarısı yapmıştı.

Yağışlar ne zamana kadar devam edecek?

Meteoroloji’den elde edilen verilere göre, bugün ve yarın yağışlar aralıklarla devam edecek. Su baskınlarına karşı Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağışlar beklendiği için su baskını, ani sel, yıldırım, dolu yağışı ve yağış esnasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)