Türkiye'nin resti Rusya'yı şaşırttı

Türkiye'nin Suriye konusunda yeni restine Rusya'dan cevap geldi: Şu an çok şaşkınız!

GÜNDEM 20.11.2019, 09:35
Türkiye'nin resti Rusya'yı şaşırttı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'nin kuzeyinde mutabakatlara rağmen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya'nın verdiği sözleri tutmadığı için Türkiye'nin yeni bir operasyon yapabileceği yönündeki açıklamaları Moskova'da geniş yankı buldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "yeni operasyon yapabiliriz" açıklamasına Moskova'dan son dakika cevabı geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'nin kuzeyine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yeni operasyon yapılabileceği yönündeki son dakika açıklamalarına yanıt verdi.

Rusya: Çok şaşırdık!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'yı 'sözlerini tutmamakla' suçlaması ve Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon düzenleme sözlerine gerçekten çok şaşırdık. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatması, durumu daha da kötüleştirebilir" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu ne demişti?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya'nın Suriye'nin kuzeyi ile ilgili imzalanan mutabakatlara uymadığını söyleyerek, "Eğer buralar temizlenmezse harekâtı başlatacağız" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, buna dayanak olarak bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın Barış Pınarı Harekâtı bölgesindeki terör saldırılarını göstermişti. Bölücü terör örgütü YPG/PKK, ağırlıklı olarak bölgede sivilleri hedef alarak neredeyse her gün düzenli saldırılar gerçekleştiriyor.

Rusya ile YPG'nin bayrak değişimi

Rusya geçtiğimiz günlerde, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nda boşalttığı üsse yerleşmişti. Bir Rus komutanın, bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu Şervan Derviş ile yan yana konuşma yapmasının ardından üssün devir teslimi gerçekleştirilmişti. Bu esnada, Rus komutan ve terörist Şervan Derviş'in, Rusya bayrağı ve örgüt flamasını değiş tokuş etmesi dikkati çekmişti.

Yorumlar (0)