Türkiye'nin konuştuğu Şule Çet davasında yeni gelişme

Yargıtay tarafından Ankara'da bir plazanın 20. katından düşüp yaşamını yitiren Şule Çet'in yaşamını yitirmesine dair yargılanan iki şüpheliye verilen cezalar onandı.

GÜNDEM 23.12.2022, 12:00
Türkiye'nin konuştuğu Şule Çet davasında yeni gelişme

2018 yılının mayıs ayında Ankara'da bir kadın cinayeti meydana geldi.

Türkiye'nin gündeminde olan o olayda, üniversite öğrencisi olan Şule Çet, lüks bir plazanın 20'nci katından aşağıya düşüp yaşamını yitirmişti.

Önce intihar olduğu iddia edilen olayda, 33 yaşındaki Berk Akand ve 34 yaşındaki Çağatay Aksu soruşturma dahilinde tutuklanmıştı.

İntihar görünümü vermek için pencereden atıldı

Sanıklardan Çağatay Aksu'nun zor durumdaki Şule Çet'i iş bulmak için içkili mekana götürdüğü ve ardından ise psikolojik baskıya maruz bırakıp plazaya gelmesini sağladığı ve ardından ise cinsel saldırıda bulunduğu kaydedildi.

Aksu'nun şikayet edileceğini düşünüp Şule Çet'i darbedip, boğazını sıktığı ve ardından intihar görünümü vermek için pencereden attığı ifade edildi.

Dava 4 Aralık tarihinde sonuçlanmıştı

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş olan dava geçtiğimiz 4 Aralık tarihinde sonuçlanmıştı. Yargılama neticesinde Aksu'ya "nitelikli cinsel saldırı", "kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "suç delillerini yok etme" suçlarıyla müebbet ve 12 sene 6 ay hapis cezası verildi.

Aksu'ya yardım ettiği gerekçesiyle ise Sanık Berk Akand'a 18 sene 9 aylık hapis cezası verildi.

Yargıtay cezaları onadı

Davaya ilişkin son gelişme ise bugün yaşandı. Yargıtay, Şule Çet'in öldürülmesine dair sanık Çağatay Aksu'ya verilmiş olan müebbet ile 12 sene 6 ay ve ayrıca 18 sene 9 ay hapis cezası alan Berk Akand'ın cezasını onadı.

Yorumlar (0)