Türkiye'nin ilk cankurtaran köpeği Fox ile tanışın!

Turizmin başkenti Antalya'da henüz 6 aylıkken eğitimlerine başlanan Fox, Konyaaltı sahilinde cankurtaran olarak insanların yardımına yetişiyor.

GÜNDEM 02.09.2020, 23:45 03.09.2020, 15:02
Türkiye'nin ilk cankurtaran köpeği Fox ile tanışın!

Antalya Konyaaltı sahilinde 7 numaralı kurtarma istasyonunda Fox adındaki cankurtaran köpeği eğitmeniyle birlikte görevine başladı.

Fox, denizde meydana gelen boğulma vakalarına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için kullanılacak.

6 aylık olunca eğitimleri başladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu cankurtaran eğitmeni ve Uluslararası Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu Köpek Eğitmeni Ahmet Gödeler, 2,5 aylıkken Fox'un kendisine geldiğini ve 6 aylık olduğunda ise cankurtaran eğitimlerine başlandığını ifade etti.

"Türkiye'deki ilk cankurtaran köpeği"

Gödeler, Fox'un Türkiye'nin ilk cankurtaran köpeği olduğunu söyleyerek, şu anda çırpınmaya duyarlı olarak görev yaptığını kaydetti. Fox, çırpınan bir kişinin yanına gidiyor ve üzerindeki yeleğe tutunan kişi ile birlikte geri geliyor. Bir sonraki aşamada ise Fox operatörüyle beraber yüzmeye başlayacak. Çünkü kimi köpek korkusu olan insanlar için operatörle birlikte gitmesi gerekiyor.

Dünya üzerinde kullanan ülkeler var

Gödeler, dünya üzerinde sahillerde cankurtaran köpeklerinin sıklıkla kullanıldığını kaydederek köpeklerin hayatta tüm alanlarda olduğu gibi cankurtaran olarak da insanların büyük bir yardımcısı olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)