Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi açıldı! Erdoğan’dan açıklamalar

"Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi" şeklinde değerlendirilen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bu kütüphane 3 bin insana ve bir milyon cilt basılı kitabı ile hizmet sağlayacak. Şu an da ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açmış bulunuyoruz" dedi.

GÜNDEM 12.08.2022, 17:40 12.08.2022, 17:55
Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi açıldı! Erdoğan’dan açıklamalar

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkesi en içten hislerimle selamlıyorum. Ülke dışında ve içinde başarıları bulunan üniversitemizi oldukça yakın bir şekilde takip ediyoruz. İçtenlikle çalışmakta olan hocalarımıza tebriklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

“Okumayı hayatımızın merkezine koymalıyız”

3 bin kişiye aynı anda hizmet sağlayacak ve bir milyon cilt basılı kitabı bulunacak üniversite kütüphanesini açtıklarını dile getiren Erdoğan, “Kısa bir zaman içerisinde 57 binin üstünde okulu kütüphanesiyle bir araya getirdik. Kitap miktarını da 3 kat çoğaltarak 70 milyona yükselttik. Saygıdeğer misafirler atalarımızın kılıçla fethettiği topraklar sadece kalemle elde tutulabilir.

Kütüphane ve kitaplarla irtibatını kesen milletlerin güçlü bir şekilde ilerlemesi zor olacaktır. Merhum Nuri Pakdil’in bir sözü vardır, 'okumadığın zaman karanlıktasın' der. Okumayı ve kitabı yakınlaştıracak projeler oluşturmayı hayati bir konu olarak görüyoruz. Yaşantımızın her bölümünün merkez kısmına kitabı okumayı koymalıyız. Bu yüzden kütüphanelere de gerektiği özeni göstermeliyiz” dedi.

1 milyon cilt basılı kitapla 3 bin kişiye hizmet verecek

2010 senesinde oluşturulan ve 150'den fazla lisans ve lisans üstü programı, 326 idari personeli, 1086 akademisyeni, 15 bin öğrencisi ve 11 fakültesinin yer aldığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bugün yeni kütüphanesi ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım sağlaması ile beraber, 7 katlı ve 28 bin metrekare kapalı alana sahip olan kütüphanenin açılış töreni bugün düzenlendi.

1 milyon cilt basılı kitap ve 3 bin kişiye aynı anda hizmet sağlayabilecek olan kütüphane, 93 milyon lira gibi bir tutarla inşa edildi.

Engelsiz ve akıllı olarak tasarlandı

Modern kütüphaneciliğin sağladığı imkanlarla oluşturulan, engelsiz ve akıllı bina 7/24 şekilde çalışma esasına uygun olarak hizmet verecek.

Tefrişatında ve yapımında her şekilde kullanıcı konforunun ön plana alındığı kütüphanede, çoklu ve tekli çalışma masaları, sesli ve sessiz ders çalışma salonları, çok sayıda grup çalışma odası, kapalı otopark, kantin, konferans salonları, mescit, kullanıcı dolapları, akıl oyunları alanı, puflu oturma masaları, minderli oturma tribünü ve diğer dinlenme alanları bulunuyor.

Yorumlar (0)