Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi açılış için hazır

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük parklarından biri olacak Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nin Ekim ayın sonunda açılması planlanıyor

GÜNDEM 21.09.2021, 13:44 22.09.2021, 09:24
Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi açılış için hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen ve Atatürk Kültür Merkezi’nin içinde faaliyet gösterecek olan AKM Millet Bahçesi'nin açılışı için sayılı gün kaldı. Toplamda 637 bin metrekare alan üzerine konumlandırılan Millet Bahçesi, bunun haricinde hizmete girecek 601 bin 700 metrekarelik yeşil alanı ile de Ankaralıların kullanımına açılacak. Bahçenin haricinde ayrıca 35 bin 300 metrekare ise kapalı alanı bulunuyor.

İçerisinde kütüphane, eğitim odaları, yeme içme alanları, seminer alanı, çocuk aktivite alanı gibi birbirinden bağımsız bir çok alanın bulunduğu AKM Millet Bahçesi, Ankaralılara keyifli anlar yaşatmak için açılış gününü bekliyor. Yaklaşık 50'yi aşkın farklı türden 10 bin ağacın dikildiği Millet Bahçesi'nde Ankaralıların faydalanabileceği bolca yeşil alan bulunacak. Ayrıca, Tohum Merkezi ve Yöresel Ürün Pazarları da sağlıklı ürünleriyle halka hizmet verecek. 2.7 kilometre uzunluğunda inşa edilen tramvay hattı ise vatandaşlara Millet Bahçesi'nin içerisini detaylı olarak  gezdirerek, bambaşka bir deneyim yaratacak.

2.7 km. bisiklet yolunun da kullanıma açılacağı alanda gençlerin faydalanabileceği bin 320 metrekare boyutlarında olimpik standartlara uygun kaykay pisti, bin 7 metrekarelik buz pisti, 5 bin 554 metrekare biyolojik gölet de bulunuyor.

Yorumlar (0)