"Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır"

Erdoğan, "Pakistan-Türkiye ilişkilerini, iki ülkenin potansiyeliyle, dostluğuyla ve tarihiyle mütenasip bir şekilde stratejik bir yaklaşımla daha da kuvvetlendirmeye hazırız." dedi. Başbakan Şerif ise "Sayın Erdoğan'a bölgesel sulh için verdiği sonsuz destekten ötürü teşekkür ediyorum. Terörle mücadele biz de Türkiye'nin yanındayız. Türkiye'nin düşmanı her daim bizim de düşmanımızdır."

GÜNDEM 01.06.2022, 21:04 02.06.2022, 17:05
"Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.


Erdoğan: İstiklal Savaşı'nda verdiğiniz desteği unutmayacağız

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Başbakanlık görevine gelmesinin akabinde ülkemize ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Sayın Şerif ve heyetine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. 

Güney Asya'daki Müslümanların İstiklal Savaşı esnasında verdiği desteği asla unutmadık, unutmayacağız. Bu köklü bağlardan kuvvet alan ilişkilerimiz, kardeşlik ve dostluk temelinde gelişmektedir. Bu sene iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin sağlanmasının 75. yıl dönümü. Pakistan-Türkiye ilişkilerini, iki ülkenin potansiyeliyle, dostluğuyla ve tarihiyle mütenasip bir şekilde stratejik bir yaklaşımla daha da kuvvetlendirmeye hazırız. 

MİLGEM Projesi çerçevesinde inşa edilen gemilerin yapım aşamaları tek tek tamamlanıyor. 4 geminin teslimatı Ağustos 2023 itibarıyla başlayacak.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar. Birçok sektördeki iş birliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz. 

FETÖ'nün oradaki yapılanmasına karşı alınan tüm önlemler ve FETÖ ile mücadelemize verdikleri destekler için Pakistan makamlarına bir defa daha teşekkürlerimi iletiyorum. Pakistan'da artan terör saldırılarında yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet temenni ediyorum. Terörle mücadelesinde biz de Pakistan'ı destekliyoruz. Pakistan'ın bu mücadeleyi başarıyla neticelendireceğine olan inancım tam. 

Bölgeden gelen düzensiz göç dalgaları ve terör faaliyetleri gibi tehditleri önlemek için Afganistan'ın kalıcı istikrara kavuşması çok önemli. Bölgedeki Keşmir sorununun da BM kararları kapsamında çözümüne olan desteğimiz devam ediyor.

Buradan Pakistanlı kardeşlerime selam gönderiyorum."

Şerif: Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır

Şerif'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde: 

"Türkiye'ye gelmek adeta ikinci evimize gelmek gibi. 

İkili ilişkilerimizi mukaddes bir değer olarak görmekteyiz. Kardeşim Erdoğan'ın liderliğiyle iş ilişkilerimiz de gelişiyor. 

Sayın Erdoğan'a bölgesel sulh için verdiği sonsuz destekten ötürü teşekkür ediyorum. Terörle mücadele biz de Türkiye'nin yanındayız. Türkiye'nin düşmanı her daim bizim de düşmanımızdır. 

İki ülke arasında duygusal bağlar var. Bu bağ bizlerin kalbinin derinliklerinde yer alıyor. Bu kırılmaz bağ iki ülkeyi birbirine bağlıyor. Bu samimi bağ başka bir ülkede yok."

Yorumlar (0)