"Türkiye'nin dostu dostumuz, düşmanı düşmanımızdır"

Azerbaycan'ın "Doğu Akdeniz" konusunda Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, Türkiye'nin dostlarının Azerbaycan'ın da dostu olduğunu, Türkiye'nin düşmanlarının Azerbaycan'ın da düşmanı olduğunu açıkça dünyaya ilan ettiklerini belirtti.

GÜNDEM 09.09.2020, 16:40 10.09.2020, 14:27
"Türkiye'nin dostu dostumuz, düşmanı düşmanımızdır"

Doğu Akdeniz meselesinde sonuna kadar Türkiye'nin arkasında olduklarını belirten Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, "Dünyaya açıkça ilan ediyoruz" dedi ve ekledi:

"Türkiye'nin dostları dostumuz, düşmanları düşmanımızdır."

Dünyanın Türk'ün gücünü yeniden görmesinin zamanının geldiğini belirten Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeş ilişkilerinin eşi benzeri görülmemiş düzeyde olduğunu, dünya tarihinde hiçbir ülkenin birbirine bu kadar yakın olmadığınının altını çizdi.

Recep Tayyip Erdoğan ile İlham Aliyev'in kardeş olduğunu söyleyen Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, iki liderin dostluk ve kardeşliklerinin birçok ülkeyi korkuttuğunu ifade etti.

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "bir millet, iki devlet" sözünü anımsatan ve dün de bugün de bunun böyle olduğunu ve yarın da böyle olacağını vurgulayan Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, Türkiye'nin dostunu dost gördüklerini, düşmanını ise düşman bildiklerini belirterek, tüm dünyanın bunu böyle bilmesini istediğini söyledi.

Askerî tatbikatlar

Türkiye'nin şartlar ne olsursa olsun her zaman ve her durum altında Azerbaycan'ın yanında yer aldığını kaydeden Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, Türk ve Azeri ordularının yaptığı ortak askerî tatbikatların Azerbaycan ordusunun gücüne güç akttığını bildirdi.

"Bugün en büyük askerî örgüt NATO'dur. NATO'nun da en büyük askerî gücü Türkiye'dir." diyen Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri Türkiye kadar yakından takip ettiklerini, Yunanistan'ın da Ermenistan gibi önyargılı tutuma sahip olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Bakü'ye yeni atanan Yunanistan Büyükelçisi'ne "Biz Türkiye'nin tarafındayız" diye açıkça iletmesinin dünyaya da bir mesaj olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)