"Türkiye'nin amacı BM nezdindeki meşru hükümete destek vermektir!"

Libya tezkeresinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 02.01.2020, 18:55 02.01.2020, 19:05
"Türkiye'nin amacı BM nezdindeki meşru hükümete destek vermektir!"

Libya'ya asker gönderilmesini sağlayan tezkerenin TBMM'den geçmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin amacı meşru hükümete destek vermektir"

Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, tezkere sayesinde bölgedeki "oyunun bozulacağını" ve Türkiye'nin hak ve çıkarlarını koruyabileceği bir ortamın oluşturulduğunu belirtti. 

Oktay, Doğu Akdeniz'de atılan her adımın üzerinde çalışılan bir strateji ve plan çerçevesinde atıldığını söyledi ve "Libya'nın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye'nin amacı BM nezdindeki meşru hükümetin çağrısına destek vermek ve bölge barışına hizmet etmektir. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya'da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar" şeklinde bir açıklama yaptı.

"Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecektir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da Twitter hesabı üzerinden atılan adımın Libya'da barışı sağlamak için çok önemli olduğunu vurgularken ""TBMM’de kabul edilen Libya Tezkeresi Libya’da barış ve istikrarı temin etmek ve ülkemizin Kuzey Afrika ve Akdeniz’deki menfaatlerini korumak için atılmış önemli bir adımdır. Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Tezkere çıkarlarımızın korunması, barış ve istikrar için önemlidir"

Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Libya tezkeresi için "Hayırlı olsun" derken "Libya tezkeresi ülkemizin çıkarlarının korunması ve bölgenin barış ve istikrarı için önemlidir" dedi.

Yorumlar (0)