Türkiye koronavirüsle mücadelede 34 ülkeye yardım elini uzattı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından yaptığı konuşmada, koronavirüsle mücadele sürecinde Türkiye'nin 34 ülkeye yardım ulaştırdığını ifade etti.

GÜNDEM 21.04.2020, 18:11 21.04.2020, 19:40
Türkiye koronavirüsle mücadelede 34 ülkeye yardım elini uzattı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Çelik koronavirüsle mücadelede yardıma ihtiyacı olan ülkelere Türkiye'nin kayıtsız kalmadığını ifade ederek 34 ülkeye yardım ulaştırıldığını ifade etti.

Ömer Çelik konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye 34 civarındaki ülkeye yardım götürdü"

Diyelim ki ulusal sınırlarınız içinde salgını bitirdiniz ama Afrika'nın bir ülkesinde salgın varsa insani hassasiyet noktasında bir hiyerarşi üretemezsiniz, bu gelip sizi de vuracaktır. Türkiye kendi ulusal mücadelesinin tamamlayıcısı olarak uluslararası mücadeleye de katkı veriyor. 34 civarında ülkeye ulaşmıştır yardımlar. Uçağımız havaalanında bayrak gösterdiği zaman yetkililer tarafından karşılanıyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubu ve Türk milletinin iyilik dilekleri sunuluyor.

"Almanya'nın uçağını İtalya'ya yardım götürürken görmedik"

Şöyle bir haberi hiç kimseden görmedik. Almanya'nı uçağının kalkıp da İtalya'ya yardım götürdüğünü duymadık. Fransa'nın uçağını duymadık. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti uçağı havalanarak, bayrak göstererek, Cumhurbaşkanımızın mektubu ile dünyanın her tarafına bu yardımları ulaştırmaktadır.

"Bayramın ardından normalleşmeyi konuşabileceğiz"

Yalan haber karaborsası olarak bazı arkadaşlarımıza iftira atıldığını görüyoruz. Bu zamanda enerjisini buna verenler kötülüğün timsali olarak gündeme geliyorlar. Ne kadar çok tedbire uyarsak o kadar kısa zamanda normale döneceğiz. Eğri yavaş yavaş yataya geçti. Bu tedbirlere uyma sayesinde olmuştur. Artık bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayacağız. Bu kademe kademe olacaktır, birden bire normalleşme olmayacaktır.

Yorumlar (0)