"Türkiye, kimsenin mülteci kampı değil"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Çelik, "Türkiye, kimsenin mülteci kampı değildir. AB yapacağı işi ciddi bir eylem planıyla önümüze getirmeli" dedi.

GÜNDEM 28.10.2019, 18:09 28.10.2019, 19:21
"Türkiye, kimsenin mülteci kampı değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Çelik, DEAŞ elebaşının öldürülmesi ile ilgili, "Bir terör örgütünün liderinin öldürülmesi söz konusuyken, bir başka terör örgütünün sözde liderinin ABD'ye davet edilmesinin terörle mücadele konusunda ne kadar büyük bir çelişki oluşturduğunun altını çiziyoruz." diye konuştu.

"Teröre karşı ilkeli tavır alınmalı"

Ömer Çelik, "DEAŞ liderinin öldürülmesi terörle mücadele noktasında bir dönüm noktası. Umarız bütün terör örgütlerine karşı aynı ilkeli yaklaşım devam eder. YPG/PYD terör örgütünün varlığı DEAŞ'ı geriletmek değil, tam tersine DEAŞ'ın zemin bulmasına imkan vermektedir." dedi.

"Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür." diyen Ömer Çelik, "DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da aynısının yapılması gerekir." açıklamasını yaptı.

"Biz kimsenin mülteci kampı değiliz"

Çelik, "Türkiye, kimsenin mülteci kampı değildir. Dolayısıyla (AB) yapacakları işi, bu meselenin sürdürülebilir insani standartların korunması açısından hassasiyetle ele almaları ve ciddi bir eylem planıyla önümüze gelmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

Çelik, PKK yandaşlarının Avrupa'daki Türklere saldırılarına ilişkin, "Bütün ülkeleri, PKK terör örgütünün ve benzer terör örgütlerinin soydaşlarımızı, vatandaşlarımızı taciz etmesine karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarıyoruz." yorumunu yaptı.

''3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır"

Çelik, ayrıca, ''3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerimize bir düzenleme sözkonusu. Ekonomik disiplin içerisinde uygun bir takvime yerleştirilmesi ve meslekler arası dengeler de gözetilerek yapılmasıdır. Bu şekilde bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması sayın bakan tarafından açıklanacaktır. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, pozitif yaklaşım aynen sürmektedir'' diye konuştu.

Yorumlar (0)