Türkiye, Kaliforniya Valisi'nin kararından memnun!

Türkiye, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı katleden Ermeni terörist Hampig Sasunyan'ın tahliyesinin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından reddedilmesini memnuniyetle karşıladı.

GÜNDEM 27.05.2020, 15:43
Türkiye, Kaliforniya Valisi'nin kararından memnun!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türk diplomat Kemal Arıkan'ı 1982 yılında katleden Ermeni terörist Hampig Sasunyan'ın tahliye talebini kabul eden mahkeme kararının ABD makamları tarafından reddedilmesini memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ın şehit olduğu terör saldırısından hüküm giyen Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın şartlı tahliye talebinin reddedilmesi hakkında açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Türk diplomat Kemal Arıkan’ın 28 Ocak 1982 tarihinde şehit olduğu terör saldırısını Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba'nın Ermeni terör örgütü adına gerçekleştirdiği, yakalanan Hampig Sasunyan'ın yargılandığı ve afsız ömür boyu hapis cezasına çaptırıldığı, firar eden diğer terörist Krikor Saliba’nın cinayetin işlendiği yılda Lübnan iç savaşında öldüğünün iddia edildiği anımsatıldı.

Terörist Hampig Sasunyan'ın Amerika Birleşik Devletleri yasalarını zorlamak niyetiyle şartlı salıverilme hakkından yararlanmak üzere 2019 yılında bir kez daha başvuru yaptığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

"27 Aralık 2019 tarihinde görülen şartlı tahliye duruşmasında, Sasunyan’ın şartlı tahliyeye uygunluğuna karar verilmiştir. Bu kararın uygulanmaması yönündeki beklentimiz, gerekçeleriyle birlikte ilgili ABD makamlarının dikkatine getirilmiştir. California Valiliği, 26 Mayıs 2020 tarihli nihai kararında şartlı tahliye talebinin uygunluğu kararını reddetmiştir."

Dışişleri Bakanlığının açıklaması şu şekilde sonlandı:

"Terörist Sasunyan’ın alçakça işlediği ve mahkumiyeti süresince hiçbir pişmanlık emaresi sergilemediği bu cinayet, hastalıklı ve çarpık bir ideolojinin korkunç boyutlarını ortaya koyan bir suç olarak asla unutulmayacaktır. Dünyadaki nefret söyleminin ve aşırıcılığın vardığı son nokta olan terörün cezasız kalmayacağını bir kez daha gösteren bu karar memnuniyetle karşılanmıştır. Bu vesileyle şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve terör kurbanı tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz."

Yorumlar (0)