Türkiye ile Yunanistan arasında 'aşı' anlaşması

Türkiye ve Yunanistan, Kovid-19 aşılarının karşılıklı bir şekilde tanınmasına ilişkin anlaşmaya vardı.

GÜNDEM 31.05.2021, 14:25 31.05.2021, 17:54
Türkiye ile Yunanistan arasında 'aşı' anlaşması

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki programı çerçevesinde Yunanistan’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştü.

Yunanistan ile aşı konusunda anlaşma sağlandı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan hükümetiyle somut projeler konusunda iş birliğine yönelik çalışmalara başladıklarını ifade ederken, bugün yapılan görüşmelerde karşılıklı mutabakata vardıklarını ve bunun turizm sektörüne olum bir şekilde etki edeceğini ifade etti.

Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak; Yunanistan hükümetiyle koşulsuz bir şekilde ikili ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü görüşme ve diyaloğa hazır olduklarına dikkat çekti.

Öte yandan Kovid-19 aşılarının karşılıklı bir şekilde tanınmasına ilişkin Türkiye ile Yunanistan'ın, anlaşmaya vardığı duyuruldu. Aşı sertifikası konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşmanın sağlandığını açıklayan Çavuşoğlu, testi negatif çıkan iki ülke vatandaşlarının iki ülkeye karşılıklı olarak seyahat edebileceklerini bildirdi. Çavuşoğlu, bu kararın iki ülkenin turizmine önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)