Türkiye ile Irak arasında Savunma Sanayii İş Birliği anlaşması

Irak ile Türkiye arasında Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandı. 

GÜNDEM 21.08.2021, 08:47 22.08.2021, 09:05
Türkiye ile Irak arasında Savunma Sanayii İş Birliği anlaşması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Irak devleti ile Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Irak Cumhuriyeti Askeri Sanayileşme Kurulu Başkanı Saheb Al-Daraji tarafından imzaların atıldığı belirtildi.

İşbirliği kurumsallaşacak

Söz konusu anlaşma, Irak ile Türkiye arasında iş birliğinin kurumsallaştırılması ve iki devlet arasında savunma sanayide yapılacak karşılıklı iş birliği faaliyetlerini kapsıyor.

Belge ve bilgi alışverişi

SSİ Anlaşması, iki tarafın güvenlik kuruluşlarının ihtiyacının bulunduğu her çeşit savunma sanayi hizmet ve ürünün doğrudan üretimi, geliştirilmesi, tedariki, üçüncü kişilere satılması, envanterdeki platform ve sistemlerin modernizasyonu, idamesi, bakımı, belge ve bilgi alışverişini, eğitim ve teknoloji transferini içeriyor.

Düzenli aralıklarla yapılacak "Savunma Sanayii İşbirliği Toplantıları" ile birlikte bu toplantılarda görüşülen iş birliği konularının olgunlaştırılarak izlenmesini sağlayan teknik ve resmi heyet ziyaretleri de bu anlaşma çerçevesinde icra edilecek.

Yorumlar (0)