Türkiye ile Azerbaycan arasındaki pasaportsuz seyahatin detayları açıklandı

1 Nisan itibariyle Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlik kartlarıyla başlayacak olan seyahatlerin detayları açıklandı.

GÜNDEM 30.03.2021, 15:06 31.03.2021, 09:42
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki pasaportsuz seyahatin detayları açıklandı

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından açıklanan detaylara göre iki ülke vatandaşları yalnızca kimlik kartlarını kullanarak 90 gün süreyle vizesiz bir şekilde turistik seyahatler gerçekleştirebilecekler.

İşte Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlik kartıyla seyahatin o detayları

İki ülke arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye vatandaşlarının Azerbaycan’a girişlerinde Azerbaycan vatandaşlarının ise Türkiye’ye girişlerinde giriş-çıkış formu üzerine iki dilde damgalar basılacak. Daha sonra bu belgeyi alacak vatandaşlar bulundukları ülkede oldukları süre zarfında belgeyi yanlarında taşıyacaklar. Sınır kapısından çıkış işlemlerinde ise bu belge görevlilere ibraz edilecek.

Verilen detaylarda Türkiye’den Azerbaycan’a gideceklerin nüfus cüzdanlarını kaybetmeleri durumunda dönüş için müracaatta bulunabilmeleri maksadıyla yanlarında T.C kimlik numaralı ve fotoğraflı başka bir kimlik belgesi de bulundurmalarının faydalı olacağı bildirildi.

Duyuruda her iki ülkeye üçüncü ülkeler üzerinden giriş sağlanması durumunda pasaport gerekeceği, gittikleri ülkede 90 günün üzerinde kalmak isteyenlerin 60 gün daha geçerlilik süresi olan pasaportları ile oturum izni başvurusunda bulunmaları gerektiği, Azerbaycan’a 15 günden fazla kalmayı düşünen Türkiye vatandaşlarının ise adres beyanında bulunmalarının önemli olduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)