Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme

İbrahim Kalın, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 01.02.2022, 23:19 03.02.2022, 09:22
Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, savunma, ekonomi, siyaset hususları başta olmak kaydıyla ABD-Türkiye ilişkileri ele alındı, Ermenistan ile normalleşme, Ukrayna krizi ve diğer bölgesel meseleler değerlendirildi.

ABD ve Türkiye arasında anlaşmaya varılan Ortak Stratejik Mekanizma'nın konu başlıklarının ve detaylarının istişare edildiği görüşmede, iki ülke arasında planlı, sürdürülebilir ve gerçekçi bir diyalogu sağlayacak olan mekanizmanın bir an evvel uygulamaya konulmasının önemi anımsatıldı.

Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin önemine işaret edildi

Bahse konu görüşmede, Ukrayna krizinin iş birliği ve diyalog yoluyla çözümüne yönelik gayretlerin ele alındığı kaydedilerek, NATO müttefiki olarak ülkemizin krizin aşılması için her türlü desteği sunmayı sürdüreceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 veyahut 4 Şubat'ta Ukrayna'ya yapacağı ziyaretin, problemin diplomasi üzerinden giderilmesine katkı sunacağına işaret edilen görüşmede, Ermenistan-Türkiye arasındaki normalleşme sürecinin ve Ermenistan-Azerbaycan arasında kalıcı barışın tesis edilmesinin bölgenin refah ve istikrarı için çok önemli olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)