Türkiye-Filistin arasında Kudüs trafiği

Kudüs’te İsrail’in Müslümanlara yönelik saldırılarına tepkiler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’da duruma kayıtsız kalmadı.

GÜNDEM 10.05.2021, 16:48 11.05.2021, 11:34
Türkiye-Filistin arasında Kudüs trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce telefonda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile daha sonra ise Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşme gerçekleştirdi.

Gündemde Kudüs ve İsrail’in saldırıları vardı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan görüşmelere ilişkin yapılan bilgi paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Abbas ve Heniyye ile görüşmesinin ana gündem maddesini İsrail'in Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları yer tuttu.

Erdoğan, ikili telefon görüşmelerinde, İsrail'in Kudüs'te Mescid-i Aksa‘ya ve Filistinlilere yönelik eylemlerini ‘terör’ olarak nitelendirirken bu saldırılarla sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın vicdanının yaralandığını ve bu alçakça saldırıları gerçekleştirerek Filistinlilere yapılan zulüm nedeniyle İsrail’in en sert biçimde kınadığını dile getirdi.

Görüşmelerde İsrail'in Filistin’e uyguladığı işgali ve terörü durdurmak amacıyla İslam âleminin ve tüm dünya ülkelerinin dikkatini Kudüs’e çekmek için gereken her şeyin Türkiye tarafından yapılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanılana dek Filistin davasına sahip çıkılacağına, Filistinlilerin yanında durulacağına ve Kudüs'ün izzetini korumak için her şeyin yapılacağına vurgu yaptı.

Yorumlar (0)