Türkiye F-35 için hukuki mücadele başlatacak!

Türkiye, F-35 programında bulunan haklarını geri almak için Amerika Birleşik Devletleri hukuku dairesinde girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor. Girişim, projede kalmak için değil, kazanılmış hakların alınması ile ilgili...

GÜNDEM 19.02.2021, 12:01 20.02.2021, 09:55
Türkiye F-35 için hukuki mücadele başlatacak!

Cumhurbaşkanlığı SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) iştiraki olan SSTEK (Savunma Sanayi Teknolojileri Anonim Şirketi), Türkiye'nin savaş uçağı F-35 programında sahip olduğu ancak ABD tarafından hukuksuz bir biçimde gasp edilen haklarını geri almak için girişimde bulunmak amacıyla bir uluslararası hukuk şirketi olan Arnold&Porter ile hukuki ve stratejik danışmanlık anlaşması imzaladı.

SSTEK ile Arnold&Porter arasındaki anlaşma, ileri sürüldüğü gibi "Türkiye'nin F-35 programında kalması" için değil, şimdiye kadarki haklarının alınması için hukuki danışmanlık hizmetlerini içeriyor. 

Konuya ilişkin daha önce açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programından "hukuksuz olarak ve tek taraflı" çıkarılmasına karşı, hakların korunması ile ilgili her türlü adımı atacaklarını bildirmişti.

F-35 programından Türkiye'nin çıkarılması

Türkiye'nin F-35 programı dışında bırakılması sebebiyle, kağıt üzerinde teslimatı gerçekleştirilen uçaklar fiili olarak verilmemiş, verilmiş olan para ise geri ödenmemişti. Hukuku ve müttefiklik ruhunu hiçe sayan Amerika, gaspçı ve barbar tutumunu sürdürmekte ısrar etmişti.

Türkiye'nin, gasp edilen haklarını ABD'den almak için bir hukuk bürosu ile anlaşması, dün gece sosyal medyada eleştirilmiş, eleştiri getirenlerin kendi ülkesinin hakkını gasp eden ABD'ye ise tek kelime etmedikleri görülmüştü. Aynı güruh, 13 vatan evladını hunharca şehit eden teröristleri kınamak yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamıştı.

Yorumlar (0)