Türkiye-Ermenistan görüşmesinin tarihi belli oldu

Ermenistan ve Türkiye arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde iki ülkenin özel temsilcileri arasındaki 2'inci görüşmenin, 24 Şubat 2022'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirileceği bildirildi.

GÜNDEM 03.02.2022, 22:06 04.02.2022, 12:06
Türkiye-Ermenistan görüşmesinin tarihi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Ermenistan ve Türkiye arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde, iki ülkenin özel temsilcileri arasındaki bir sonraki görüşme, 24 Şubat 2022 tarihinde Viyana’da yapılacaktır." sözlerine yer verildi.

Ülkemizin eski ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, geçtiğimiz 15 Aralık tarihinde Ermenistan Özel Temsilcisi olarak atanmıştı.

Ermenistan Parlamentosu'nun Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan da Türkiye ve Ermenistan arasındaki diyalog süreci çerçevesinde özel temsilci olarak görevlendirilmişti.

Rubinyan ile Kılıç arasında normalleşme süreci çerçevesinde ilk görüşme geçtiğimiz 14 Ocak tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilmişti.


(Kılıç)

İki ülke arasındaki uçak seferleri dün başlamıştı

Ermenistan'dan ülkemize seferleri dün itibarıyla başlatılan FlyOne Hava Yolları'na ait olan uçak, İstanbul Havaalanı'na iniş yapmıştı.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde başlatılan İstanbul-Erivan uçak seferinin ilki dün akşam gerçekleşmişti.

Erivan Uluslararası Zvartnots Havaalanı'ndan kalkış yapan, içerisinde 64 yolcunun yer aldığı uçak, dün akşam saat 19.40 sularında İstanbul Havaalanı'na iniş yapmıştı.

Yorumlar (0)