Türkiye'den, Ukrayna'daki katliamlara tepki: Utanç verici!

Dışişleri Bakanlığı, Irpin ve Bucha’da ortaya çıkan sivil katliamlarına ilişkin görüntülerle ilgili; sorumluların, bağımsız bir soruşturmayla tespiti ve hesap vermelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti. 

GÜNDEM 06.04.2022, 07:59 06.04.2022, 12:20
Türkiye'den, Ukrayna'daki katliamlara tepki: Utanç verici!

Dışişleri Bakanlığı, Kiev çevresindeki Irpin ve Bucha kentlerinde ortaya çıkan görüntülere yönelik açıklama yayınladı.

“Görüntüler dehşet verici”

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Kiev çevresindeki Irpin ve Bucha dahil olmak üzere çeşitli bölgelerden basına düşen katliam görüntüleri, insanlık adına üzücü ve dehşet vericidir. Ukrayna toplumunun acısını paylaşıyoruz. Sivillerin hedef alınması kabul edilemez.  Olayın, bağımsız bir soruşturmayla birlikte sorumluların tespit edilmesi ve söz konusu kişilerin hesap vermelerinin sağlanması asıl beklentimizdir. İnsanlık adına utanç verici bu sahnelerin sona ermesi ve barışın bir an önce sağlanması için Türkiye, çalışmaya devam edecektir."

Ne olmuştu?

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, Rus askerleri Buça, İrpin ve Gostomel şehirlerinden çekilmişti. Kiev’e çok yakın bir yerde bulunan Buça şehrinin sokaklarında çok sayıda sivilin cansız bedeniyle karşılaşılırken, bir binanın bodrum katında da elleri arkadan bağlanmış ve duvara karşı dizilmiş bir biçimde öldürülen çok sayıda sivilin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Yorumlar (0)