Türkiye'den Twitter'a uyarı

Türkiye, Twitter’a sorumluluklarını hatırlattı. Yapılan toplantıda, dezenformasyonların yanı sıra yalan ihbarlar, gerçek olmayan yardım kampanyaları ile yalan paylaşım ve sahte hesaplara karşı atılabilecek adımlar görüşüldü. 

GÜNDEM 08.02.2023, 23:53 09.02.2023, 18:11
Türkiye'den Twitter'a uyarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Türkiye Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ve Twitter Global Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ile bir toplantı yaptı.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, videokonferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda, bahse konu sosyal medya platformu üzerinden yapılan dezenformasyonların yanı sıra yalan ihbarlar, gerçek olmayan yardım kampanyaları ile yalan paylaşım ve sahte hesaplara karşı atılabilecek adımlar görüşüldü. 



Sorumluluklar vurgulandı

Söz konusu toplantıda, toplumu kaos ve paniğe sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı sosyal medya mecrasının sorumluluklarına dikkat çekildi.

Toplantıda ayrıca ülkemiz tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyada dezenformasyonun önüne geçilmesi için aktif iş birliği başta olmak kaydıyla Sanal Ortamda İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun çerçevesindeki yükümlülükleri anımsatıldı.

Yorumlar (0)