Türkiye'den tıbbi yardım taşıyan uçak Kuzey Makedonya'ya havalandı!

Türkiye'nin Karadağ, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova'ya yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ'a malzemeleri teslim etmesinin ardından Kuzey Makedonya'ya havalandı.

GÜNDEM 08.04.2020, 09:49 08.04.2020, 16:51
Türkiye'den tıbbi yardım taşıyan uçak Kuzey Makedonya'ya havalandı!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yardım isteyen 5 Balkan ülkesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tulum, maske ve hızlı tanı kitinden meydana gelen malzemeler, Ankara'da bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan A400M tipi kargo uçağına yüklenerek havalandı. 

Önce Sırbistan'a gidecek uçakta bulunan yardım malzemelerinin üzerinde, gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe olarak Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerinin bulunduğu görüldü. 

İlk olarak Sırbistan'a gidildi 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde kullanılacak sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçağın, Sırbistan'a indiğini duyurdu.

Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandr Vulin ile Bakan Yardımcısı M. Ranković, uçak ve görevli personeli karşıladı. 

İkinci durak Bosna Hersek oldu

Sağlık malzemelerini Sırbistan'a teslim eden uçak, daha sonra Bosna Hersek'e gitti. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Sağlık malzemelerini taşıyan uçağımız Bosna Hersek’e ulaştı. Uçağı ve görevli personelimizi Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radončić ve Büyükelçimiz Haldun Koç karşıladı." açıklamasını yaptı. 

Karadağ'a hareket etti 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç’e yazdığı mektubun takdim edilmesi ve sağlık malzemelerinin teslim edilmesinin ardından uçağımız Karadağ’a hareket etti." denildi.

Tıbbi yardım taşıyan uçak, başarıyla Karadağ'a da ulaştı. 

MSB, "Maske, tulum ve tanı kitlerinden oluşan sağlık malzemelerini taşıyan uçağımız üçüncü durağı olan Karadağ’a ulaştı. Uçağımızı Karadağ Cumhurbaşkanlığı, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gnkur.Bşk.lığı yetkilileri ve Karadağ Büyükelçimiz Songül Ozan karşıladı." açıklamasında bulundu. 

Kuzey Makedonya'ya havalandı

Karadağ'a gönderilen sağlık malzemelerinin teslim edildiğini bildiren bakanlık, "Uçağımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç’e hitaben yazdığı mektubun takdim edilmesini müteakip Kuzey Makedonya’ya hareket etti." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)