Türkiye'den 'S-400' resti

Hulusi Akar, "'S-400'ler nerede?' deniliyor. S-400'ler kullanılmaya hazır durumda. İntikal süresi mevcut. Bu olduktan sonra bir saat içinde her şeyi hazır. Problem yok. Herhangi bir biçimde böyle bir tehdit geliştiği anda Türkiye'nin hava savunmasının hangi noktada olacağına karar verdikten sonra bunu nakleder ve kullanırız." dedi.

GÜNDEM 22.11.2022, 23:15
Türkiye'den 'S-400' resti

Milli Savunma Bakanı Akar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, MSB'nin 2023 senesi bütçesi üzerindeki görüşmelerde vekillerin sorularını cevapladı.

"Bizim yegane derdimiz teröristlerle"

Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin konuşan Akar, "Bizim insanlarla herhangi bir sorunumuz yok. Hiç kimsenin etnik, hiç kimsenin dini, hiç kimsenin mezhepsel yapısıyla bir derdimiz yok. Bizim yegane derdimiz teröristler." dedi. 

F-16 savaş uçağı tedariki

Vekillerden gelen F-16 savaş uçağı tedarikine dair soru ile ilgili olarak Bakan Akar, "F-16 savaş uçağı hususundaki gereksinimlerimizi ilgili kurullarımızda belirledik. Rutin bir çalışma olarak 'Yabancı Askeri Satışlar' çerçevesinde ABD'lilere başvurumuzu yaptık. Üçü ülkemizde, biri orada olmak üzere askeri heyetler dört kez toplantı gerçekleştirdi. An itibarıyla muhatabımız olan ABD askeri heyeti ve onların çatısı altında olduğu ABD Savunma Bakanı, bizimle görüşmelerinde modernizasyon faaliyetini ve tedariki desteklediklerini kaydediyorlar." bilgisini aktardı.

Vekillerden oluşan heyetin de ABD'de hususa dair görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Akar, "Müspet sonuç alınması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Müspet sonuç alınmazsa ne olur? Bir iş bitmeden diğer işe geçilmez. Bazı ülkelerden birtakım isimler dile getiriliyor. Biz onlara girmiyoruz. An itibarıyla F-16 savaş uçakları satın almak için gayret sarf ediyoruz, tabii ki bizim de aklımızda başka şeyler var." diye konuştu.

S-400 hava savunma sistemi

S-400 hava savunma sistemine yönelik sorular üzerine Bakan Akar, bunun sürekli olarak gündeme geldiğini belirterek, "Bizim S-400 hava savunma sistemi ile ilgili bir sorunumuz yok." şeklindeki yorumunu paylaştı.

Ülkemizin hava savunma sistemi tedariki için önce SAMP-T ve Patriot talep ettiğini, bunlar olmayınca Rusya Federasyonu'ndan S-400 tedarikinin gerçekleştiğini ifade eden Akar, "'S-400'ler nerede?' deniliyor. S-400'ler kullanılmaya hazır durumda. İntikal süresi mevcut. Bu olduktan sonra bir saat içinde her şeyi hazır. Problem yok. Herhangi bir biçimde böyle bir tehdit geliştiği anda Türkiye'nin hava savunmasının hangi noktada olacağına karar verdikten sonra bunu nakleder ve kullanırız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)