Türkiye'den M4 devriyesi için peş peşe açıklamalar!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, M4 karayolu üzerinde gerçekleştirilecek ortak devriyeye ilişkin açıklamada bulundu.

GÜNDEM 11.03.2020, 11:09 11.03.2020, 12:15
Türkiye'den M4 devriyesi için peş peşe açıklamalar!

Türkiye'den İdlib meselesine ilişkin peş peşe kritik açıklamalar geldi. 

"Rusya tarafının da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz"

Bakan Akar, Rus askeri heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin, "Karşılıklı görüşmeler olumlu, yapıcı şekilde devam ediyor. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Aynı şekilde Rusya tarafının da gerekli hassasiyeti göstermesini beklemekteyiz." ifadelerini kullandı. 

Ateşkesin kalıcı olmasının hedeflendiğini kaydeden Akar, "Temennimiz, akan kanın durmasının devamlı olması, oradaki sulhun, sükunun, istikrarın bir an önce sağlanıp Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine, topraklarına güvenli, gönüllü bir şekilde dönmelerinin sağlanmasıdır. Buna çalışıyoruz. Şu ana kadar faaliyetler olumlu şekilde cereyan etti. Bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi için biz, bize düşen her türlü görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Aynı şekilde Rusya tarafının da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz." diye konuştu. 

Akar, M4 karayolunda gerçekleştirilecek ortak devriyeye ilişkin, "15 Mart'ta M4 karayolu üzerinde müşterek devriyenin başlamasını planlıyor, ona çalışıyoruz." dedi. 

"M4'ün güvenli şekilde trafiğe açılması için görüşülüyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rusya'dan askeri bir heyet geldiğini hatırlatarak, "Şu anda M4 yolunun güvenli şekilde trafiğe açılması konusunda alınacak tedbirleri askerden askere görüşüyoruz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Dün akşam bir görüşme oldu. Bugün de devam ediyor. Şu anda geçici olan bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütülüyor." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)