Türkiye'den KKTC'ye üç müjde

Fuat Oktay, "Ülkemizde sağlık sisteminden, ülkemizde yaşayan yurttaşlarımız gibi faydalanma hakkı getiriyoruz Kıbrıs'ta ikamet eden Türk vatandaşlarına da. Bu kapsamda, iki ülke sigorta sistemleri arasında entegrasyon sağlanacaktır." dedi. Öte yandan Oktay, sosyal konut projelerine başlanacağını ve elektrik temin edileceğini de duyurdu.

GÜNDEM 17.01.2023, 20:09 18.01.2023, 17:11
Türkiye'den KKTC'ye üç müjde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Ünal Üstel ile Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşmelerin akabinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşma yaptı.



"KKTC'ye elektrik de sağlayacağız"

Oktay'ın açıklamalarından satır başları, şunlar:

"Ülkemizde sağlık sisteminden, ülkemizde yaşayan yurttaşlarımız gibi faydalanma hakkı getiriyoruz Kıbrıs'ta ikamet eden Türk vatandaşlarına da. Bu kapsamda, iki ülke sigorta sistemleri arasında entegrasyon sağlanacaktır.

Derinya bölgesinde yer alan sosyal konut bölgesini devreye alıyoruz ve bahse konu bölgede TOKİ iş birliğiyle sosyal konut projelerini çok yakın bir zaman içinde başlatıyoruz.

Asrın projesiyle denizin altından Toroslar'ın suyunu KKTC'ye ulaştırdığımız gibi şimdi de kabloyla elektrik sağlama projesini başlatıyoruz. Buna ilişkin olarak bütün hazırlıklar an itibarıyla hükümet nezdinde sürüyor."



"Türkiye bize güven veriyor"

Üstel'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kıbrıs hususunda ortaya koyduğumuz iki devletli çözüm vizyonumuza, ana vatan Türkiye'nin eksiksiz ve tam desteğinin sürdüğünü görmek bizlere çok büyük bir güven vermektedir.

Türkiye'den kabloyla ülkemize elektrik getirilmesi hususunda Türkiye Cumhuriyeti'nin tam olarak desteğini almış durumdayız. Bu hususa dair adımları en kısa zamanda atmaya başlıyoruz."

Yorumlar (0)