Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz Sinovac aşısı

Ülkemiz tarafından gönderilen 50 bin doz Sinovac aşısı, Lefkoşa’ya ulaştı.

GÜNDEM 09.06.2021, 00:14 09.06.2021, 10:57
Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz Sinovac aşısı

Ülkemizin KKTC'nin COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadelesine desteği devam ediyor. Ülkemizden KKTC’ye gönderilen 50 bin doz Sinovac aşısını taşıyan ambulans uçak, Lefkoşa kentinde bulunan Ercan Havalimanı'na iniş yaptı.

"Türkiye en başından beri destekliyor"

KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, ülkemize teşekkür ederek, “Türkiye, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde KKTC'ye bu gece 50 bin doz Sinovac aşısını daha ulaştırmış, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na ait olan ambulans uçakla gelen aşılar KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edilmiştir. Koronavirüs salgınının en başından beri desteğini bir an olsun esirgemeyen Türkiye'nin yardımı ile mücadelemizi etkin bir şekilde devam ettirmekteyiz. Büyük bir fedakarlık ve özveriyle ülkemize aşıyı temin etmeyi sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yaptıkları tüm katkılar vesilesiyle yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ülkede vaka artışları sürüyor

KKTC'de koronavirüs salgınında vaka sayıları artışını sürdürüyor. Üstel, son 24 saat içinde gerçekleştirilen test sayısının 9 bin 155 olduğunu ve 17'si yerel olmak kaydıyla toplam 26 yeni vaka tespit edildiğini dile getirmiş, 29 kişinin de taburcu olduğunu aktarmıştı. Bakan Üstel, pozitif vakalardan 2’sinin hava yolu, 7’sinin ise daha evvel tespit edilen vakaların temaslıları olduğunu ve izolasyon altında bulunduklarını belirtmişti.

Son veriler doğrultusunda, ülkede toplam pozitif vaka sayısı 7 bin 458’e ulaşırken, salgının başlangıcından beri koronavirüs sebebi ile 33 kişi yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0)