Türkiye'den İsviçre'ye çok sert PKK tepkisi

İsviçre’nin Ankara Maslahatgüzarı, Cenevre'de YPG/PKK terör örgütü iltisaklı sözde bir temsilciliğin açılması sebebi ile Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak protesto edildi.

GÜNDEM 10.08.2021, 18:00 11.08.2021, 10:37
Türkiye'den İsviçre'ye çok sert PKK tepkisi

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 'Cenevre'de YPG/PKK terör örgütü iltisaklı 'Doğu ve Kuzey Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliği' adı altında sözde temsilciliğin açılışının yapılmasına yönelik İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak protesto edildiği ve Maslahatgüzar'dan konu ile ilgili izahat istendiği' kaydedildi.

"Asla müsaade edilmemeli"

Söz konusu açıklamada, "Bu hususta İsviçre makamları nezdinde önceden de girişimler yapılmış olduğu anımsatılarak bu kanlı terör örgütünün ve iltisaklı gruplarının sivil toplum örgütü ya da dernek gibi isimler altında meşruiyet ve propaganda kazanma girişimlerine hiçbir şekilde müsaade edilmemesi ve terör propagandasına ivedilikle son verilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir." denildi.

"Bir gün sizi de vurabilir"

Terörle mücadelede kapsamında terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendilerine saldırmıyor diye terör örgütlerine kucak açanlara bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini anımsatıyoruz. Türkiye, AB (Avrupa Birliği) tarafından da terör örgütü olarak kabul gören PKK ve iltisaklı gruplarla mücadelesine her yerde kararlılıkla devam edecektir."

Yorumlar (0)