Türkiye'den İsrail'e Mescid-i Aksa çağrısı

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "İsrail hükümetini mukaddes mekanlardaki statükonun korunması için tedbirler almaya çağırıyor, tahrikkar eylemlere müsaade edilmemesi çağrımızı tekrarlıyoruz." denildi.

GÜNDEM 29.05.2022, 22:22 30.05.2022, 13:04
Türkiye'den İsrail'e Mescid-i Aksa çağrısı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "İsrailli vekil Itamar Ben-Gvir ile radikal Yahudi gruplarca İsrail kolluk kuvvetlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirilmesi ve bahse konu bölgede ibadet teşebbüsünde bulunulması, Mescid-i Aksa ve Harem-i Şerif'teki statükonun açıkça ihlalidir." yorumunda bulunuldu.

Söz konusu açıklamada, "İsrail hükümetini mukaddes mekanlardaki statükonun korunması için tedbirler almaya çağırıyor, tahrikkar eylemlere müsaade edilmemesi çağrımızı tekrarlıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
 

Radikal Yahudilerin provokatif 'bayrak yürüyüşü'

İsrail kolluk güçleri, radikal Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'ün doğusunda bugün gerçekleştireceği 'bayrak yürüyüşü' evvelinde sabahın ilk saatleri itibarıyla Eski Şehir bölgesi ve etrafındaki varlığını artırmıştı.

Filistinlileri hedef alan provokatif eylemleri ve söylemleriyle tanınan İsrailli aşırı sağcı vekil Ben-Gvir, sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirmişti.

Filistin Kızılayı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, İsrail kolluk güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin, Kudüs'ün doğusundaki Eski Şehir ve etrafında Filistinlileri hedef alan saldırıları neticesinde minimum 22 Filistinli gözaltına alındı, 24 Filistinli ise yaralandı.

Yorumlar (0)