Türkiye'den İsrail'e kınama

Dışişleri, İsrail'deki Yüksek Planlama Konseyi'nin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki bazı İsrail yerleşim yerlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşa edilmesini onaylama planını kınadı.

GÜNDEM 23.10.2021, 20:17 24.10.2021, 13:29
Türkiye'den İsrail'e kınama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "İsrail'deki Yüksek Planlama Konseyi'nin gelecek hafta Batı Şeria’da bulunan çeşitli İsrail yerleşim yerlerinde 3 bin 100 yeni binanın inşasını onaylama planını kınıyoruz." denildi.

"İki devletli çözüme zarar veriyor"

Ülkenin, Filistin merkezli altı insan hakları kuruluşunu 'terör örgütü' listesine ekleyerek işgal altında tuttuğu topraklarda insan hakları kapsamındaki faaliyetleri engelleme girişimlerinin de uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin anlaşmazlığının kalıcı, adil ve geniş kapsamlı çözümü için yegane seçenek olan iki devletli çözüm arayışına zarar veren, yasa dışı yerleşim yerlerinin genişletilmesi de dahil olmak üzere, hukuka aykırı ve tek taraflı siyasete bir son verilmelidir.

Uluslararası arenayı, bölgede uzun süreli kalıcı istikrar ve barışın tesis edilmesi için Filistinli insanların haklarının ve Filistin topraklarının korunmasını teminen bir an evvel harekete geçmeye davet ediyoruz."

Yorumlar (0)