Türkiye'den İsrail'e çok sert Mescid-i Aksa tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinli sivillere yönelik yaptığı saldırı ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, İsrail bir defa daha kınandı.

GÜNDEM 10.05.2021, 19:41 11.05.2021, 14:05
Türkiye'den İsrail'e çok sert Mescid-i Aksa tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail kolluk kuvvetlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli sivillere yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan saldırıları sert bir şekilde kınadı. Saldırıların bir an evvel sona erdirilmesi çağrısı yinelendi.

"Bir an evvel son bulsun"

Gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail kolluk güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına karşın Mescid-i Aksa'da ibadet etmekte olan Filistinli sivillere ses bombaları ve güç kullanarak müdahale devam etmesini kınıyor, bu saldırıların bir an evvel son bulmasını bekliyoruz. İsrail yönetimine, güvenlik güçleri ve ırkçı Yahudi gruplar tarafından Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırıların durdurulması ve ırkçı Yahudi grupların Harem-i Şerif'e giriş yapmalarına müsaade edilmemesi için gerekli önlemleri alma çağrımızı tekrarlıyoruz.

"Saldırıları durdurmanın tek yolu..."

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ramazan ayı boyunca süren elim olaylar, 2018 senesinde Türkiye öncülüğünde kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ve  İslam İşbirliği Teşkilatı kararları kapsamında, Filistinli sivillerin uluslararası güçlerce koruma altına alınmasının önemini bir defa daha gözler önüne sermiştir. İşgal altında bulunan topraklardaki bu ve buna benzer olayların önlenebilmesinin tek yolu, İsrail'in söz konusu eylemlerinden uluslararası alanda sorumlu tutulması adımı olacaktır."

Yorumlar (0)