Türkiye'den ırkçı saldırıya tepki: Bunlar Avrupa'nın DAEŞ'idir!

Türkiye, Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı saldırıya sert tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türk düşmanlığı ve göçmen düşmanlığı ile siyasal alanda görünen faşizm, Avrupa’nın tüm siyasi değerlerini yok etmek isteyen bir siyasal ajandaya sahiptir. Bunlar 'AVRUPA’nın DAEŞ’i'dir." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 20.02.2020, 13:05 20.02.2020, 14:03
Türkiye'den ırkçı saldırıya tepki: Bunlar Avrupa'nın DAEŞ'idir!

Almanya'nın Hessen eyaleti Hanau şehrinde iki nargile kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi. Saldırgan, annesini öldürüp yaşamına son verdi. 

Türkiye'den ırkçı saldırıya sert tepki geldi. 

Çelik: Bunlar Avrupa'nın DAEŞ'idir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıya tepki göstererek, "Geçmişte anti-semitizm ile Avrupa’ya yaşattıkları korkunç acıları şimdi İslam düşmanlığı ile yeniden hedefliyorlar. İnsanlık düşmanı bu şebekeler, politik söylemler ve medya dili ile cesaretlendiriliyor. Aşırı sağcı, ırkçı, faşist bu şebekelerin DAEŞ’ten farkı yoktur.İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve göçmen düşmanlığı ile siyasal alanda görünen faşizm, Avrupa’nın tüm siyasi değerlerini yok etmek isteyen bir siyasal ajandaya sahiptir. Bunlar 'AVRUPA’nın DAEŞ’i'dir. Almanya’nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.  Bu korkunç saldırı, Avrupa’yı adım adım ele geçiren ırkçılığın ve faşizmin yeni bir vahşetidir." açıklamasını yaptı. 

Altun: Şiddet sarmalının son bulmasını temenni ediyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa’da maalesef sıklıkla karşılaştığımız ırkçılık temelli bu şiddet sarmalının son bulmasını temenni ediyor, Hanau saldırısına dair soruşturmanın titizlikle gerçekleştirilmesini ve saldırının tüm faillerinin yakalanarak en sert şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu: İslam düşmanlığı ile Türk düşmanlığı birleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa’da ırkçılık çok tehlikeli bir boyuta geldi. Artık merkez sağ ve sol partiler de ırkçı partilerden farklı bir tavır sergilemiyor. Bu ırkçılık nereye doğru gidiyor? Daha önce antisemitizm olarak vardı, halen var. Şimdi İslam düşmanlığı şeklinde çıktı. İslam düşmanlığı ile Türk düşmanlığı birleşti. Türklere yönelik saldırılar Alman medyası tarafından hiç gündem getirilmiyor. Yarın Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu durduramazsa çatışmaya başlarlar. Bu Avrupa’yı büyük bir kaosa götürür." değerlendirmesini yaptı. 

Çavuşoğlu, saldırıya ilişkin resmî açıklamaların beklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Arkadaşlarımızı da aradık, bilgi topluyorlar. İlk gelen bilgilere göre ırkçı motifli bir saldırı olduğu söyleniyor." dedi. 

Kalın: Irkçılık kolektif bir kanserdir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir." ifadelerini kullandı

Yorumlar (0)